Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Senka Erdelja

Volonterka Senka Erdelja djeluje u Domu za starije osobe Sv. Josip te kontinuiranim zalaganjem unaprjeđuje kvalitetu života korisnika Doma. Tijekom 2016. poklonila je 1040 sati, a svojom motivacijom, inicijativom i poduzetnošću unaprijedila je rad Doma i suživot u toj zajednici.

U radu s korisnicima pokazuje visok stupanj strpljenja, visoku motiviranost za rad s osobama starije životne dobi te vrlo izražene komunikacijske vještine. Tijekom volonterskog staža pokazala je izrazitu samostalnost, odgovornost prema izvršenju zadanih poslova, brzinu i efikasnost u radu. Osim redovnih zadataka pokazala je visoku razinu samoinicijativnosti te je nakon šest mjeseci pomagala novim volonterima kod preuzimanja volonterskih aktivnosti. Njezina samoinicijativnost i samostalnost utjecala je na motivaciju drugih volontera. Svojim volonterskim radom okupila je velike skupine korisnika, a posebice onih koji su se prije rijetko uključivali u aktivnost.


„Tvoja pozitivna energija i smiješak ispunjava naše duše. Ti nam daješ snagu i nadu u trenucima kada mi posustanemo. Tvoja prisutnost i blizina pruža našim korisnicima sigurnost i radost.„

- djelatnici i korisnici Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb

Senkina volonterska priča:

Prije nekoliko godina prvi puta sam posjetila korisnike Doma za starije osobe Sveti Josip Zagreb dolaskom s članovima udruge svetog Vinka. Atmosfera u Domu mi se jako svidjela i u razgovoru sa socijalnom radnicom u meni se stvorila ideja da bi se možda mogla aktivnije uključiti u život korisnika Doma. Trebalo je neko vrijeme kako bih shvatila da bi druženje sa starijim osobama obogatilo moj vlastiti život. Stjecajem životnih okolnosti željela sam svoje slobodno vrijeme iskoristiti na pozitivan način pomažući drugima.