Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Sabrina Wagnes

Sabrina Wagnes volonterka je Hrabrog telefona još od 2013., i to na programima savjetodavna linija i Dječja kuća Borovje. Prošle je godine odvolontirala 240 sati vodeći radionice, javljanjem na pozive na savjetodavnoj liniji, sudjelovanjem na supervizijama i drugim aktivnostima. Sabrina je svojom željom za znanjem te visokom motivacijom doprinijela većoj učinkovitosti i kvaliteti udruge.

 „Draga Sabrina, nastavi entuzijazmom širiti sreću i nikad ne odustaj od svojih snova. Pusu ti šalju tvoje Hrabriše!“

- djelatnici i volonteri udruge

Sabrinina volonterska priča:

Moj volonterski put započeo je prije tri godine kada sam od starijeg kolege prvi puta čula za Hrabri telefon. S mnogo entuzijazma i toplih preporuka kolega mi je prenio ogroman interes i odlučnost da se prijavim na edukaciju za savjetodavnu liniju Hrabrog telefona. Tijekom edukacije čula sam za Dječju kuću Borovje i mogućnost volontiranja kroz ulogu voditelja preventivnih radionica za djecu.

Sjećam se kako su mi se oči raširile, srce počelo užurbano lupati i misli letjeti. Zvučalo je savršeno za mene. Ta pomisao, da bi mi netko prije završetka studija, dao priliku da budem okružena djecom i sa njima se igram, odnosno kroz igru ih usmjeravam i potičem na pozitivne kontakte s drugima, bila je jednostavno fantastična.

Volontiranjem na savjetodavnoj liniji dobila sam prekrasno iskustvo, praktično znanje i nepresušnu toplu podršku što me ohrabrilo da se prijavim i na edukaciju za voditelja radionica u Dječjoj kući, koja me osvojila čim sam ušla kroz njezina vrata. Toliko šarenila, smijeha, veselja, djece, roditelja, mladih volontera, entuzijazma i poletnosti. Osjećala sam se kao da baš tu pripadam, da je ovo mjesto koje će me još više potaknuti da dam sve od sebe i doprinesem nekako komadiću našeg svijeta.

Mogu reći i da mi je neizmjerno drago što sam naišla na prepreke, izazove pa čak i razmirice jer me baš to poguralo dalje, naučilo mnogočemu i dalo mi sigurnost da se prijavim na neke druge projekte. Osjećam da su mi linija i Dječja kuća dali „vjetra u krila“ u mojoj želji da steknem što više znanja i vještina i proslijedim ih dalje, na naše najmlađe.

Za rad s djecom sam se opredijelila u srednjoj školi, od tada se za to usavršavam i odluka se ovim volontiranjem samo još više učvrstila. Neopisivi žar za rad sa djecom, za bezbrižnu, ali i usmjerenu igru sa njima, imam svakim danom sve više. Uživam kada mogu još nešto naučiti i saznati, nestrpljivo očekujem dodatne edukacije koje Hrabri telefon pruža i prilike da sudjelujem i doprinesem na još neki način. Uvijek ću volontirati jer time hranim svoju volju i potrebu za bezbrižnim radom s djecom, kao i za kvalitetnim korištenjem i prenošenjem stečenih znanja i vještina. Mislim da time potičemo svoje pozitivne motive za rad, vlastiti rast i razvoj, a tako možemo samo još bolje pomoći onima koji nas trebaju.