Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Ružica Majić

Volonterka Doma za starije osobe Maksimir, Ružica Majić, već 12 godina djeluje kao voditeljica i koreografkinja plesne skupine Maksimirske laste.

Nesebično posvećuje svoje vrijeme, znanja i vještine te oko sebe okuplja veliki broj umirovljenika koje potiče i motivira na zdrav i aktivan život. U 2016. godini, gospođa Ružica poklonila je 180 volonterskih sati.


„Ružica širi dobre vibracije u širokim krugovima na sve one koji prate rad grupe. Svojim zaraznim entuzijazmom uključila je mnoge korisnike u grupu te ih potaknula na aktivno starenje.„

- mr. sc. Jasminka Dlesk-Božić, ravnateljica Doma


Ružičina volonterska priča:


Odlaskom u mirovinu sam osjetila oko sebe tišinu i puno vremena za korisno iskoristiti. Poletnost i želja za aktivnošću me dovela do učlanjenja u grupu „Maksimirske mažoretkinje“ pri Domu za starije osobe Maksimir. U grupi plešem već 17. godinu, uz druženje i veselje koje mi pruža rad u grupi.

Na poticaj socijalnih radnika Doma formirala sam plesnu skupinu Maksimirske laste, u početku rada Projekta Gerontološki centar Maksimir. Bio je to izazov. To je bilo za mene nešto novo, dano mi je povjerenje, pojavila se mala nesigurnost, nisam znala kuda će me to odvesti. Bila sam prva volonterka Centra i nisam se mogla konzultirati s kolegicama. Izabrala sam melodiju, napravila koreografiju i zamislila kostime. Sakupilo se 20-tak članova, koliko ih pleše i danas. U ovih 12 godina vođenja grupe susrela sam se sa mnogo lijepih trenutaka u radu , ali i mnogo problema koje sam morala riješiti, ali uvijek na ljudski način, želeći održati jedinstvo grupe.

Prošle godine sam preuzela vođenje nove grupe - novoosnovanog benda pod nazivom Maksimirski biser, koji okuplja 6-ero amatera entuzijasta i uistinu uživam u tome. Osim navedenog volontiram i dežuram u uredu Gerontološkog centra, te radim s korisnicima koji dolaze na prehranu u Centar.

Što više dajem, to više i uživam u tome, te sam se kao posljednju aktivnost uključila i u Žensku klapu Maksimir. Nikad nisam mislila da ću ovoj trećoj dobi toliko uživati, biti produktivna, davati drugima, ali i primati njihovu ljubav i pozitivnu energiju. Ne razmišljam o svojim godinama, jer se ne osjećam starom a ponajmanje nemoćnom.

Dok god mogu hodati, ja ću plesati, pjevati, davati sebe drugima i uživati u tome!