Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Nikolina Vranjić

Nikolina Vranjić posljednjih 10 mjeseci volontira u Udruzi za promicanje istih mogućnosti te je ostvarila više od 1000 volonterskih sati na zadacima vezanim uz uredsko poslovanje.

Njen svakodnevni volonterski angažman započeo je jednim e-mailom te rečenicama: „Uvijek spremna pomoći. Na volontiranje sam se odlučila najviše zbog druženja i upoznavanja novih ljudi.“


O svojim utiscima rada u udruzi Nikolina svakodnevno vodi volonterski dnevnik, koji i za nju i za udrugu predstavlja bogato svjedočanstvo. Njena silna želja za radom rezultirala je često njenom samoinicijativnošću i posvećenošću pri obavljanju volonterskih aktivnosti što je uvijek jako razveselilo djelatnike udruge i poticalo ih da ju i dalje motiviraju.

„Oduševila nas je hrabrost te mlade žene da nakon 10 godina čekanja na zaposlenje donese odluku da počinje volontirati. Naravno da smo je odmah primili. Ona je sjajan primjer rušenja predrasuda u hrvatskom društvu o mogućnostima osoba a s invaliditetom.“

- mr.sc. Mirjana Dobranović, predsjednica UPIM-a

Nikolinina volonterska priča:

Volontirajući za Udrugu za promicanje istih mogućnosti - UPIM puno sam toga naučila. Puno stvari koje do sada nisam znala. Volontiranje za Udrugu UPIM čini me neizmjerno sretnom. Volim pomagati drugima, osjećati se korisno. Volontirajući za Udrugu UPIM upoznala sam mnoge drage, dobre i prije svega zanimljive ljude. Sve što sam naučila u Udruzi, mogu zahvaliti upravo njima. Na velikoj ljubavi, toplini i podršci koju su mi pružali. A pružajući je i dalje.

Svima u Udruzi neizmjerno sam zahvalna da su mi pružili tu priliku. Reći ću svima i nadam se da sam poticaj svim osobama s invaliditetom da se i oni uključe u volontiranje, jer će ih to činiti sretnima, a s druge strane osjećat će se i sami društveno korisnima.