Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Emilija Rubrik Šehić

Emilija Rubrik Šehić je tijekom proteklih 9 godina volontiranja u Caritasu Zagrebačke nadbiskupije nesebično darovala 3.600 sati za različite projekte na kojima je sudjelovala. Zbog njenog razumijevanja i posvećenosti, korisnici se osjećaju prihvaćeno, sretniji su te lakše izlaze na kraj s izazovima koje im donosi bolest, starost i osamljenost. Gospođa Emilija trenutno se skrbi za 40 starijih, bolesnih i nemoćnih osoba u njihovom domu.

Osim toga, sudjelovala je na raznim manifestacijama poput Tjedna udruga i Međunarodnog dana starijih osoba gdje su građani na Caritasovom štandu mogli izmjeriti krvni tlak i šećer u krvi i dobiti druge korisne savjete vezano za njihovo zdravlje odnosno bolest. Emilija je također uključena i u rad Prihvatilišta za beskućnika, te Kuće za smještaj djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta do njihove punoljetnosti, odnosno završetka školovanja.

„Caritasovi korisnici su od Vas crpili snagu i pozitivnu energiju te ste im darovali puno lijepih trenutaka. Nikad ne posustajte u širenju dobrote.„

- djelatnici Caritasa zagrebačke nadbiskupije

Emilijina volonterska priča:

Odlaskom u mirovinu otvorio mi se nov prozor u svijet. Konačno sam imala više vremena i mogućnosti da ostvarim svoje snove o pomaganju starijim i nemoćnim osobama. Na volontiranje me najviše potiče zadovoljstvo Caritasovih korisnika. Vrlo brzo sam shvatila da je volonterski rad za mene hrana za dušu i da me ispunjava veseljem. Time su moja očekivanja bila zadovoljena. Dovoljno je vidjeti pogled tih nesretnih i često zaboravljenih ljudi da osjetim sreću - moju i njihovu - zbog svog prisustva među njima.

Volontiranje ispunjava srećom svaku osobu koja vjeruje u pomaganje drugima. Za volontiranje treba odvojiti vrijeme i dati ljubav onome tko je treba. Osjećaj zadovoljstva je neprocjenjiv. Jedan sat volontiranja tjedno ne čini se značajnim, ali i on može na lice vratiti iskreni, široki osmjeh, a oči okupati suzama radosnicama.