Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Elizabeta Tadej

Elizabeta Tadej osnivačica je Kršćanskog centra za pomoć i rehabilitaciju ovisnika i obitelji Stijena za koji volontira od samih početaka 2001. Volonterskim angažmanom na savjetovanjima, grupama u zatvorskom sustavu, suradnji s terapijskim zajednicama te osobnoj skrbi za korisnike ostvarila je preko 300 volonterskih sati u 2016.

„Teta Elza je žena koja od srca živi i od srca daje sebe za druge. Njeno nesebično davanje mnoge je korisnike potaknulo i ohrabrilo na neke pozitivne pomake u životu.“

- Darko Čondić, dopredsjednik udruge Stijena


Elizabetina volonterska priča:


Moja motivacija je bila problem s djecom u vezi ovisnosti, vidjela sam potrebu za radom i s ovisnicima i s obiteljima. Kao vjernik koji je osobno doživio Boga i Njegovu pomoć u mom životu i životu moje obitelji, imala sam i još uvijek imam potrebu pomoći drugima i dalje volontirati. Shvatila sam da su roditelji nenamjerno najvažniji uzrok pojave ovisnosti kod djece, te općenito problema u obitelji i odgoju djece.


Na sastancima koji su održavani za roditelje u KBC Sestre milosrdnice nam je bilo omogućeno vidjeti da je problem u nama roditeljima. Polako sam to razumijevala, ali nisam imala snagu provoditi to u praksi. No, kad sam se obratila i upoznala Isusa, vidjela sam da je pomoć u Njemu, tako su se počele događati promjene i u mom i u životu moje kćeri. U to vrijeme ona je bila u kršćanskom centru Remar, primijetila sam veliku promjenu u njenom životu. Ona mi je počela govoriti o Isusu, i ja sam nakon kratkog vremena doživjela susret s Njim.

Nedugo nakon toga osnovana je Stijena i već 15 godina uspješno radi. Kroz rad Stijene obnovljeni su odnosi u obiteljima, veliki broj djece je danas slobodno od problema ovisnosti i ostalih problema proizišlih iz nesređenih obiteljskih odnosa. Velika mi je radost vidjeti obnovljene odnose u obiteljima.