Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Dijana Jaguljnjak

Dijana Jaguljnjak u Udruzi gluhoslijepih osoba grada Zagreba volontira kao prevoditeljica, voditeljica joge te na organizacijskim i kreativnim aktivnostima. Svojom motivacijom za usavršavanjem vještina znakovnog jezika, Dijana pruža podršku gluhoslijepim osobama i omogućuje im ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Dijana u Dodiru volontira od 2015. godine; u 2016. volontirala je 86 sati za Udrugu gluhoslijepih osoba te još 99,5 sati za Savez Dodir. Svojom savjesnošću i odgovornošću te profesionalnim pristupom i usavršavanjem vještina znakovnog jezika pruža podršku gluhoslijepim osobama i omogućuje im ravnopravno sudjelovanje u društvu.

U Dnevnom centru za rehabilitaciju djece i mladeži „Mali dom – Zagreb“ Dijana volontira već nekoliko godina kao asistent djeci i mladima s višestrukim teškoćama i to kroz grupne aktivnosti; likovne i kreativne aktivnosti, obrade priča, socijalizacijske dane, aktivnosti svakodnevnih vještina te kroz projekt „Izlasci u zajednicu“ u sklopu kojega nam se pridružila na izletima i šetnjama, posjetima muzejima, Adventu i drugim događanjima u gradu Zagrebu.

“Svatko ima nešto za dati, ali tek nesebično davanje je dar koji ti se odmah vrati. Dijana, hvala na lekcijama koje nas učiš vlastitim primjerom!”

- djelatnici udruge


Dijanina volonterska priča:

Prilikom odlaska u mirovinu, odlučila sam u životu raditi samo ono što volim. Tako sam krenula volontirati u instituciju Mali dom – dnevni centar za rehabilitaciju djece i mladeži. Igrom slučaja saznala sam za tečaj znakovnog jezika. S obzirom da sam imala gluhog dedu, dobila sam poticaj naučiti znakovni jezik. Tamo mi se ponudila mogućnost volontiranja u Savezu Dodir na što sam se odazvala motivirana mogućnošću prakse komunikacije na znakovnom jeziku.


Družeći se s gluholijepima uočila sam njihovo loše tjelesno stanje. S obzirom da 20 godina treniram Kempo (meditacija, joga, borilačke vještine) odlučila sam ponuditi svoje znanje za poboljšanje njihovog tjelesnog stanja. Sada vodim jogu jednom tjedno i uživam vidjeti kako se moji vježbači vesele i redovito mi dolaze na treninge. Rado se odazovem kad god imam mogućnosti i na ostale aktivnosti udruge. Najvažnije od svega mi je usavršavanje znakovnog jezika.