Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Danijel Bursać

Danijel je dugogodišnji volonter Taekwondo kluba Čigra kojemu godišnje pokloni preko 1000 volonterskih sati kao trener, liječnik i sudac. Samoinicijativno je i hrabro pokrenuo besplatni program za djecu sa posebnim potrebama „Čigrin let“.

„Upravo zbog njegovog entuzijazma, pozitivne energije i motivacije koju širi na svoju okolinu mislim da je upravo on jedan od primjera svima nama kako bi se trebali ponašati i živjeti“

- mr. sc. prof. Darko Marinović, predsjednik TK Čigra

Danijelova volonterska priča:

Taekwondo-om se bavim još iz djetinjstva. U rodnoj D. Resi zavolio sam sport, a odlaskom na studij u Zagreb ta ljubav nije prestala. U malenom taekwondo klubu Čigra koji je tada brojio dvadesetak članova počeo sam volontirati kao trener na poticaj prof. Darka Marinovića. Ljubav prema sportu, odvela me na brojna međunarodna natjecanja i seminare, dok je broj članova kluba iz godine u godinu rastao. Uz fakultetsku diplomu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu postao sam i međunarodni sudac za sportsku borbu, prvi sam i jedni u regiji medicinski i tehnički parataekwondo klasifikator, a članovi TK Čigra koje treniram osvajaju medalje na brojnim državnim i inozemnim natjecanjima.

Program Čigrin let došao je spontano već davno, no jednostavno nije bilo uvjeta i mogućnosti za realizaciju. Unazad dvije godine, potaknut svim problemima djece s posebnim potrebama koje sam susreo tijekom svog kliničkog rada, odlučio sam pokušati. Ni nedostatak sredstava i uvjeta za treniranje nisu me pokolebali. S grupicom kolega- entuzijasta pokrenuo sam program te naišao na suradnju članova udruge za Sy. Down. Improvizirali smo sa spravama, posudili dvoranu, odlučili smo uspjeti....

Danas kada vidim ogroman napredak korisnika programa i zadovoljstva njihovih roditelja, to je ono što mi daje poticaj da dajem još više od sebe. Nekako se priča posložila u posljednjih nekoliko mjeseci te je naš trud i rad prepoznala nekolicina pojedinaca zajednice koji su svojim nesebičnim donacijama pomogli opremanju programa „Čigrin let“. Danas, s novim i adekvatnim spravama za vježbanje, nekako ćemo se stisnuti u našoj malenoj dvorani i tamo graditi korak po korak nove rezultate. Svaki zagrljaj, svaki osmjeh članova „Čigrinog leta“ i zajednička pjesma „Kad si sretan“ na kraju svakog treninga daju mi energije da nastavim s programom i pružim toj djeci još više.