Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Ana Škvorc

Ana Škvorc, volonterka udruge Jockey klub Hrvatske aktivno sudjeluje u svim aktivnostima organizacije već 3 godine, a tijekom 2016. godine poklonila je 900 volonterskih sati. Ona je vrijedna volonterka koju svi članovi i posjetioci poznaju kao marljivu osobu uvijek spremnu pomoći svakome tko to zatraži.

Sudjelovala je u svim aktivnostima udruge. Kao vrsna jahačica, asistirala je u školi jahanja gdje je držala sate jahanja za naše nove polaznike te u terapijskom jahanju, gdje je radila s osobama s poteškoćama kao vodič konja. Vodila je i brigu o konjima, čistila njihove nastambe, timarila ih i sudjelovala u dresuri. Aktivno je sudjelovala i u događanjima na ranču – Danu otvorenih vrata udruga 2016. i Danu udruge Jockey kluba Hrvatske.


„Njezin osmijeh ohrabrio je mnoge naše polaznike da se opuste i prepuste konjičkom športu, a djeca s poteškoćama u razvoju upravo nju žele i traže kao vodiča terapijskog konja.“

- Ivan Pandža, predsjednik Udruge Jockey klub Hrvatske


Anina volonterska priča:

Volontiram jer je to nešto što me ispunjava, osjećaj da nekome pomogneš, učiniš nešto dobro za njega, za neku svoju zajednicu ili skupinu je ono čemu bi svi trebali težiti. Volim kada nekoga usrećim svojim radom ili nekom vrstom pomoći i kad se netko bolje osjeća zato jer sam ja dala jedan dio sebe za nekoga ili nešto. Najviše me veseli kada uspijem uključiti nove volontere i približiti im ljepotu volontiranja.