Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Ana Horvatiček Ivanišević

Volonterka Ana Horvatiček Ivanišević svoje vrijeme već 10 godina daruje korisnicima u Domu za starije osobe Centar sudjelovanjem u likovnim i keramičkim radionicama. Među djelatnicima prepoznata je kao podrška, edukatorica i osoba koja korisnicima Doma uljepšava slobodno vrijeme na mnoge kreativne načine.

Kao stručnjakinja educirala je sudionike (korisnike Doma za starije osobe Centar) u području svog djelovanja – stvaranja likovnih i keramičarskih umjetničkih djela. Pomagala je u organizaciji i realizirala izložbe radova korisnika u Domu i izvan njega, sudjelovala i angažirala se u organizaciji domskih likovnih kolonija te domskih manifestacija (Domijada keramike). Bila je, i podrška i edukatorica, u poticanju kreativnosti i razvijanju nadarenosti osoba treće dobi, što je u konačnici znatno doprinosilo kvaliteti života korisnika usluga Doma.


Osim toga, kao defektologinja unazad dvanaest godina volonterski je angažirana u Udruzi za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima Grada Zagreba, odnosno u Klubu Vjeverica, prvom izvaninstitucionalnom obliku skrbi za odrasle osobe s mentalnom retardacijom s ciljem njihova okupljanja te organiziranog i osmišljenog provođenja slobodnog vremena, koji je osnovan u sklopu Udruge.

„Ana je svojevrsni volonterski veteran s nesumnjivim postignućem u unaprjeđenju kvalitete života osoba starije životne dobi.“

- dipl. soc. radnica Štefica Karačić, ravnateljica Doma


Anina volonterska priča: 


Volontiram jer volim ljude i smatram da znanje koje sam stekla kroz život trebam podijeliti s drugima kako bih i sama rasla kroz to darivanje.