Gdje sam?

VIV: Volonterski Oskar 2016.: Alojzije Bonić

Volonterska priča Alojzija Bonića počinje 1995. godine kada je postao tajnik sportsko ribolovne udruge „Bukovac-Maksimir“. Od tada, kontinuirano kreira i provodi aktivnosti udruge usmjerene na zaštitu okoliša, rad s djecom, sa životinjama i edukativne radionice.

Alojzije je tvorac i voditelj programa za mlađe uzraste naziva „Ekološko –sportsko ribolovni program“ koji se provodi u parku Maksimir od 1996. godine. Svojim volonterskim radom kao tajnik, uveo je mnoge novitete koji su udrugu podigli na višu razinu, od 1995 predsjednik je saveza ribolovnih društava Grada Zagreba, organizator tri svjetska ribolovna natjecanja, organizator kadetskih i ostalih ribolovnih natjecanja u Gradu Zagrebu, a svoje je znanje uvijek spreman ponuditi i pomoći kome god zatreba.

„Alojzije je vrlo kreativan i snalažljiv, pa nastale prepreke rješava brzo i na najbolji način.“

- članovi udruge

Alojzijeva volonterska priča:

Moja volonterska priča započela je 1995 godine kada sam postao tajnik udruge. Obavljajući svakodnevne zadatke najviše vremena provodio sam u Maksimiru jer je udruga svoje ribolovne aktivnosti obavljala na Maksimirskim jezerima. Kroz svoj boravak u Maksimiru za oko su mi u više navrata zapela djeca koja su parkom lutala bez nekog posebnog cilja.


Nakon nekoliko dana razmišljanja sačinio sam jedan probni program kako bi smo djecu organizirali i kroz edukaciju ih uputili nekom drugom i zdravijem putu kroz njihov život koji je trenutno na samom početku. Izvršni odbor je nakon mojeg izlaganja zamišljenog programa istom dao zeleno svjetlo i tako taj program živi i danas, a teme programa su se kroz godine dodavale i poboljšavale.