Gdje sam?

VIV KOORDINATORICA 2015.: Lucia Štampar

Lucia je studentica 5. godine socijalne pedagogije na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu i višestruko je aktivna unutar udruge Plavi telefon. Aktivna je volonterka Linije pomoći te pomaže svojim strpljenjem i stručnošću djeci, mladima i odraslima koji nazovu i traže osobu koja zna slušati i pomagati. Osim Linije pomoći, Lucija je angažirana i u aktivnostima neposrednog individualnog i grupnog rada s djecom i mladima gdje svoje novopečeno znanje i iskustvo koristi na poboljšanju kvalitete života naših mladih i djece.

Lucia je dodatno angažirana na promicanju i koordiniranju volonterstva u udruzi i na svom matičnom fakultetu. U neposrednom je radu s volonterima, osmišljava volonterske aktivnosti te ih prati kako bi se razvili u mlade i aktivne volontere i građane našeg društva.

Tim Plavog telefona


Volonteri koji rade s Lucijom kažu:

Lucija je izuzetno kvalitetna osoba ne samo u pogledu savjesnog i odgovornog koordiniranja, nego je i prava podrška i prijatelj! Mogu reći da mi je puno pomogla u volontiranju u vidu davanja korisnih informacija i savjeta, ali na jedan izrazito pristupačan i simpatičan način. Zahvaljujući njoj, izmedu ostalog, dodatno sam zavoljela volontoranje i Plavi telefon te mi je, u tom smislu, Lucia prava motivacija i uzor :)

Ivana, volonterka


Odgovorna, savjesna i ozbiljna, a ujedno zabavna, otkačena i opuštena :)

Dario, volonterLucia je jedna od najpozitivnijih osoba na Plavom telefonu koja mi uvijek uspije izmamiti osmijeh na lice. Ima predivnu energiju i s njom je uvijek super sudjelovati na projektima jer svakom zadatku pristupa ozbiljno i odgovorno! S njom sam surađivala u vođenju prvih radionica i veoma sam joj zahvalna na svim savjetima, motivirajućim riječima i lijepom iskustvu!

Nikolina, volonterka


Lucia je jedan smotuljak pozitive koju širi svakom svojom rečenicom. Poznajem ju dugi niz godina i surađivale smo na brojnim projektima. Što reći? Volim ju ja, vole ju ljudi koje koordinira, vole ju korisnici s kojima radi ... ma tko ju ne bi volio?! A kada je netko omiljen, omiljen je s razlogom, a ti razlozi bi mogli stati samo u neku poveću knjigu ... Lucia<3

Kristina Ć.F., volonterka


Ja ću za Luciu reći da je puna veselja, optimizma, volje za radom i druženjima. Pozitivna osoba, nasmijana s kojom je super biti u društvu, koja je sprema pružiti pomoć i podršku.

Dalia, volonterka

Trenutno sudjelujem s Luciom na jednom projektu u sklopu Plavog telefona. Sposobna, energična, marljiva, pametna, odgovorna, uvijek daje cijelu sebe u ono što radi. Ali ono što me najviše iznenadilo je kako je stalno nasmijana i vesela. Za Luciu imam samo riječi hvale!

Zvone, volonter

Fotografija: Hrvatski fotosavez