Gdje sam?

VIV: generacija 2014. - Tatjana Papst

U Srednjoj školi Bedekovčina sve do zaposlenja kolegice Tatjane Papst gotovo da nije bilo organiziranog, a pogotovo masovnog volonterskog rada. U tu prekrasnu priču uspjela je animirati i volonterstvom zaraziti stotine učenika.

O uspjehu i postignućima učenika u volonterskom radu ubrzo se pročulo, ne samo u školi, već i u lokalnoj zajednici pa i šire. U našoj je školi volontiranje postalo način življenja. Volontiranjem se osjećamo korisnijim i boljim osobama. 

Kolegica Tatjana svojim je nesebičnim radom s volonterima ujedno mijenjala mene i moj stav, tako da danas vrlo naklono i s oduševljenjem pričam o našim volonterima i njihovim rezultatima te koliko mogu pomažem njihov rad. Tatjani želim da ne posustane, te želim izreći ti veliko bravo, bravo za dosadašnji rad s volonterima.

Zlatko Radman
Ravnatelj Srednje škole Bedekovčina


Srednju školu Bedekovčina pohađamo već pet godina i neizmjerno nam je drago što smo od prvoga razreda volonteri. Sudjelovali smo u brojnim akcijama kao što su sakupljanje pomoći za siromašne obitelji u Bedekovčini u božićno vrijeme, uređenje dječjeg igrališta, uređenje prostora za učenike u školi, prikupljanje higijenskih potrepština za djevojke iz odgojnog doma u Bedekovčini - koji je prerastao u projekt s kojim smo ove godine predstavljali školu na e-medici, i brojne druge. Jedan od najljepših osjećaja je kada možeš vidjeti sreću drugih, znajući da si im ti pomogao.

Svega ovoga ne bi bilo bez naše drage pedagoginje Tatjane Papst, koja je glavni pokretač i srce volonterskoga kluba. Hvala joj što nam je dala mogućnost da volontiramo, da osjetimo koliko zapravo dobivamo davanjem.

Nikoga još nikada nisu slavili zbog nečega što je dobio. Slava je bila nagrada za ono što je dao.“ Calven Coolidge

Marko Čanadi i Lana Čehulić Mezak,
Članovi volonterskog kluba Srednje škole BedekovčinaFotografkinja: Nina Urumov