Gdje sam?

VIV: generacija 2014. - Lucija Meštrović

Lucija Meštrović odlična je učenica 4.Mb razreda programa fizioterapeutski tehničar u Srednjoj školi Bedekovčina. Volontirala je već i u osnovnoj školi, a članica Volonterskog kluba naše srednje škole postala je odmah u prvom razredu.

Sudjelovala je u svim akcijama našeg kluba (Košarica pomoći, Tajni dućan, Staro za novo, Oboji svijet i ostali), a posljednju godinu sudionik je međunarodnog projekta E-medice „Volonterstvo kao način života i razmišljanja“.

U svakoj akciji Lucija odgovorno i savjesno pristupa svim preuzetim zadacima. Posebno se istaknula u aktivnosti našeg kluba za koju najmanje ljudi u školi zna; tri godine za redom jednom je tjedno posjećivala gospođu koja je tjelesni invalid i treba povremenu pomoć. S još nekoliko članica Volonterskog kluba redovito je odlazila k njoj, pomagala u sitnim poslovima koji zahtijevaju izlazak iz kuće (iznošenje smeća, uputnice iz ambulante, ljekarna, dućan, plaćanje računa). Tu je aktivnost potpuno preuzela na sebe i iz tjedna u tjedan organizirala posjete sve dok „bakica“ nije otišla u dom.

Lucija je tiha, mirna, ozbiljna i zrela mlada osoba na koju se svi u našem klubu i cijeloj školi mogu uvijek osloniti. Svojim primjerom pozitivno utječe i na druge mlade ljude oko sebe, pogotovo nove članove Volonterskog kluba kod kojih aktivno promovira volonterski rad kao način života.

Ono što joj ja želim reći u zadnjoj godini njenog volonterskog staža u našem klubu i školi – Lucija, jako će mi nedostajati tvoja vedrina, optimizam i staloženost i naš će klub puno izgubiti tvojim odlaskom, ali znam koliko će dobiti svi oni s kojima ćeš se susretati tijekom svog daljeg volonterskog života!

Tatjana Papst,
koordinatorica volonterskog kluba Srednje škole Bedekovčina

Fotografkinja: Nina Urumov