Gdje sam?

VIV: generacija 2014. - Dora Movrić

Dora Movrić učenica je 3.d razreda X. gimnazije „Ivan Supek“, ali i aktivna članica njihovog volonterskog kluba.

 Dora od prvoga dana u našoj školi pokazuje najbolje ljudske i učeničke vrline: draga je i dobra, savjesna, iznimno angažirana u razrednom i školskom životu, puna topline i empatije prema bližnjima i nepoznatima, s posebnim instinktom za potrebite. Uživa u dobru koje nesebično dijeli, velikodušna je i skromna, vedra duha kojim pozitivno djeluje ne samo na svoje vršnjake, nego i na nas, njezine nastavnike. Omiljena, savjesna, pristojna i dobro odgojena, karakterna i marljiva, vrhunska sportašica – aktivno se bavi sinkroniziranim klizanjem i atletikom, višekratno je nagrađivana. Voli raditi za druge, pomagati i poticati na pozitivne akcije.

Članica je Volonterskog kluba koji vode kolegica Smiljana Kranjčec i Marija Roth. Dora uvijek prva pita: „Možemo li mi nešto napraviti?“. Sudjelovala je u prikupljanju pomoći za poplavljene, za siromašnu djecu na Borongaju, knjige i odjeću za potrebitu obitelj u Brinju... Uz brojne obveze, sve stigne i s veseljem napravi – među najboljim je učenicima, predsjednica je razreda, a od ove školske godine izabrana je i za predsjednicu Vijeća učenika naše škole.

Pokrenula je i program e-bilježnica, sudjeluje u svim školskim humanitarnim aktivnostima, božićnim akcijama „Pomozimo najbližima“, uvijek prva. Oduševljena sam njome!

Već duže vrijeme savjesno, često i s ljubavlju posjećuje Bolnicu za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, druži se s bolesnom djecom, pomaže i uljepšava im svakodnevne teške trenutke. Odgovorno, srdačno i s veseljem preporučujem ovu izvanrednu i plemenitu djevojku za priznanje koje svakako i višestruko zaslužuje svojim uzornim i pozitivnim djelovanjem.

Neli Mindoljević, prof. savjetnica, razrednica 3. d

Fotograf: Adem Alajbegović