Gdje sam?

VIV - Drago Rendulić

Drago (50) je od korisnika Knjižnica grada Zagreba postao volonter na poziciji Voditelj radionice informacijske pismenosti za beskućnike u Knjižnicama grada Zagreba.

Godine 2010., u vrijeme dok je još bio beskućnik, zajedno sa svojom koordinatoricom volontera pokrenuo je Radionice informacijske pismenosti za beskućnike u Gradskoj knjižnici na kojima i danas volontira. Tijekom 2011. volontirao je i u Udruženju Djeca prva i Crvenome križu , a često volontira i na raznim akcijama Volonterskog centra Zagreb.


Prodavač je časopisa Ulične svjetiljke, prvog hrvatskog časopisa o beskućništvu i srodnim društvenim temama. A i omiljeni je kuhar u pučkoj kuhinji u Jukićevoj u samostanu „Misionarke ljubavi – Sestre Majke Terezije“.


U slobodno vrijeme izrađuje čestitke.


"Dragina osobnost i požrtvovnost da u trenucima kad mu je bilo najteže pomogne drugima, potaknuli su me da zajedno s njim pokrenem i realiziram čitav niz aktivnosti u Knjižnicama grada Zagreba koje su pomogle brojnim beskućnicima. Na taj smo način dali poticaj drugim volonterima i organizacijama da nam se priključe i daju svoj doprinos u radu s jednom od najranjivijih društvenih skupina."


Sanja Bunić, koordinatorica

„Drago nam je svima jako drag, zovemo ga dragi Drago. Iako sam imao otpor prema radu s kompjutorom, on me tako lijepo podučio.“


Mile, korisnik

„Prije sam se kompjuterom koristio jako malo, Drago me pozvao na radionice i sad već samostalno pretražujem internet. Sve mi je objasnio, stručnjak je on.“


Nenad, korisnik