Gdje sam?

Ukosnica volontira: „O volontiranju u superlativima!“

Vlatka Kovačević i Silva Tokić, djelatnice specijalizirane trgovine frizerskom opremom Ukosnica d.o.o., po prvi su se puta formalno volonterski angažirale u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2016. Članicama dnevnog centra za umirovljenike, koji djeluje u sklopu programa socijalizacije starijih osoba Udruge „MI“ – Split, održale su predavanje o njezi kose

Ono što je započelo kao predavanje o načinima njege i zaštite kose u starijoj dobi razvilo se u ugodnu diskusiju o iskustvima, tretmanima i preporukama u kojoj su ravnopravno sudjelovale volonterke i publika.

"Ni kolegica ni ja dosad nismo formalno volontirale, ali kad mi objasnite što je volonterstvo shvaćam da čovjek često volontira i ne znajući. Mislim da to dolazi iz srca, poželiš „ukrasti“ vremena od samog sebe i pokloniti ga nekome, pomoći na neki način. To je čisto ljudski", navodi Silva.

"Jako sam sretna što smo dobile ovakvu priliku. Godinama radimo u susjedstvu Udruge „MI“ – Split i drago mi je da smo konačno ostvarili nekakvu suradnju. Volonterstvo je super, kaže Vlatka, o volontiranju mogu govoriti samo u superlativima. Korisnice kojima smo danas održale predavanje su divne gospođe i jako sam sretna što smo dobile priliku družiti se s njima, prenijeti im dio svog znanja i dati odgovore na pitanja koja su ih mučila. Mislim da je to i poanta volontiranja, da budemo tu jedni za druge."

"Kupili ste nas definitivno ovom prilikom, tu smo za vas, samo zovite! Obje smo uživale i rado ćemo se odazvati opet ako bude prilike. Život je danas ubrzan i puni smo obveza, ali samo nam treba malo poticaja ili ideje i mi smo tu. Definitivno bismo volontirale u budućnosti i poklanjale svoje znanje svima koji imaju želje nešto čuti od nas.", zaključila je Silva.

Vlatka Kovačević i Silva Tokić, Ukosnica d.o.o.


U sklopu projekta „Širenje područje suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljivat ćemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet. :)


Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Volonterskog centra Zagreb.