Gdje sam?

Tina na Međunarodnom forumu jednakih mogućnosti

Naša volonterka, voditeljica prošlogodišnjeg međunarodnog volonterskog kampa UNAVENTURA, Tina Madunić predstavila je VCZ na Međunarodnom forumu jednakih mogućnosti (International Forum on Equal Opportunities) održanom od 4. do 6. veljače '09. u Bonnu, Njemačka. Forum je održan u organizaciji IJAB (International Youth Service of the Federal Republic of Germany) i JUGEND für Europa (German Agency for the EU Programme YiA).

Forum se temeljio na dvjema temama. Prva je međunarodni rad mladih i s mladima dok je druga kvalitetna integracija (mladih) migranata u društvo. Okupilo se 100 predstavnika udruga mladih koji su predstavili svoj rad i prijašnja iskustva s ciljem moguće suradnje u budućnosti i razmjene znanja.

Što Tina kaže o tome?
„Jako sam zadovoljna organizacijom i besprijekornom usklađenošću trenera i njegovog tima. Ostavljen je velik prostor za nas sudionike koji smo imali priliku sami kreirati teme o kojima želimo diskutirati unutar zadanih okvira pa i izvan njih. Imala sam priliku postavljati pitanja ljudima koji se dugi niz godina bave radom s mladima. Neke od tih tema prije mi nisu bile jasne u potpunosti, no sad, nakon razgovora s ljudima direktno involviranima u proces, imam mnogo bolju sliku o organizacijama kao što su SALTO i sl.
Mogućnosti partnerstva VCZ-a s organizacijama koje su pokazale interes za takav vid suradnje pružaju mogućnost za obogaćivanjem područja djelovanja same udruge.“

Iskustvo koje će joj ostati u sjećanju?
„Uz radionice, najpozitivniji su bili manje formalni razgovori sa sudionicima iz mnogih zemalja (nekoliko izvan Europe) i različitih kultura. Pružili su mi novu, u nekim područjima i mnogo drukčiju perspektivu. Moram spomenuti i koncert mladog lokalnog benda koji su organizatori upriličili za posljednju večer. Odlična glazba i atmosfera, jako pozitivno i veselo!“