Gdje sam?

Maja Vuga - Don Kihot, udruga za terapijsko jahanje

Maja Vuga (22), volonterka udruge za terapijsko jahanje Don Kihot jedna je od troje finalista Volonterskog Oskara 2014. Za Maju možete glasati OVDJE do 20. veljače 2015.

O svom volonterskom iskustvu ona kaže sljedeće:

U udruzi za terapijsko jahanje Don Kihot volontiram preko tri godine, a moja glavna aktivnost je terapeut u programima terapijskog jahanja. Kroz taj period uspješno sam povezala volontiranje u struci kojim razvijam svoje vještine rehabilitacijskog edukatora za djecu s teškoćama u razvoju i ljubav prema životinjama. Ta neraskidiva veza dodatno je produbljena i mojim ambicijama u smislu održavanja imanja na kojem je smješteno pet donkihotovskih konja, a svakodnevna briga i rad s njima me posebno vesele.

Budući da je rad s konjima moja velika želja i ljubav od malih nogu, a rad s djecom nešto što me ispunjava i što je moj životni poziv, uključila sam se u rad Udruge s velikim entuzijazmom i motivacijom. Rad s djecom je svakodnevni izazov koji me tjera da neprestano napredujem i razvijam svoju kreativnost.

Osmjesi djece, njihov napredak i razvoj u psihofizičkom smislu, njihova neiscrpna životna energija me ispunjavaju, motiviraju i razvijaju moju svijest i empatiju prema najugroženijim dijelovima društva.

Ostali članovi Udruge Don Kihot su s godinama postali moji prijatelji s kojima dijelim iste snove, ciljeve i ideje. Naš zajednički angažman,suradnja i svakodnevna podrška mi daju životnu perspektivu i omogućuju mi velike planove za budućnost

Volontiranjem sam dobila neprocjenjivo iskustvo za cijeli život a važnost i svrhu volontiranja nastojim svojom vedrinom i entuzijazmom prenijeti i na ostale volontere. Posebno mi je zadovoljstvo ako dio svog znanja prenesem zainteresiranim mladim ljudima koji prepoznaju ljepotu boravka u prirodi i rada s djecom i konjima.

Saznanje da sam svakodnevnim radom u Udruzi omogućila potrebnu terapiju za djecu s teškoćama u razvoju mi omogućuje da svaku večer utonem u san zadovoljna i ispunjena. U tome je čar volontiranja.

Maja Vuga, volonterka udruge Don Kihot