Gdje sam?

KONČAR volontira: Dan planeta Zemlje

Zaposlenici grupe KONČAR redovito se uključuju u volonterske aktivnosti, pogotovo one vezane za zaštitu okoliša, a kratkoročnim aktivnostima uljučili su se i u projekt "Širenje područja suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva". O njihovom pogledu na volontiranje poslovnog sektora pročitajte u nastavku.

Grupa KONČAR u svom poslovanju brine o smanjenju štetnih utjecaja na prirodni okoliš odgovornim ponašanjem te kvalitetom i sigurnošću svojih proizvoda, ali i brojnim drugim aktivnostima. Uz brojna sponzorstva i donacije te rad Kluba volontera, Grupa KONČAR ulaže u zajednicu u kojoj posluje kao i u različite segmente društva. Riječ je o neformalnom klubu zaposlenika koji u svoje slobodno vrijeme organiziraju volonterske aktivnosti. Već tradicionalno se povodom Dana planeta Zemlje organiziraju akcije čiji je cilj urediti okoliš i potaknuti razvijanje svijesti o potrebi odgovornog ponašanja.

Obilježavanje Dana planeta Zemlje proteklih godina potaknuo je zaposlenike KONČARA na uređenje tvorničkog kruga na lokaciji Fallerovo šetalište te odlaganje suvišnih papira. Uz dobro raspoloženje dvadesetak končarevaca imalo je priliku saditi ukrasno bilje i cvijeće te urediti postojeće raslinje u tvorničkom krugu. Iako postoji redovno odvajanje i prikupljanje papira, uoči Dana planeta zemlje potaknulo se zaposlenike da dodatno odvoje nepotrebne papire i odlože u zajednički kontejner. Cilj ovih akcije bio je približiti Dan planeta Zemlje zaposlenicima te pokazati da je malo truda i vremena potrebno za ljepši okoliš u kojem živimo i radimo.

Anda Vidović, suradnik u marketingu KONČARA

U sklopu projekta „Širenje područje suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljivat ćemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.

Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge "MI" - Split.