Gdje sam?

Komunikacijski laboratorij volontira: Zaraženi entuzijazmom

Odlazak u željezaru po potreban alat, prijevoz rekvizita, uređivanje Delničkog parka kralja Tomislava pa i iznenadno preuzimanje
fotografiranja nekih od događanja... sve je to bilo dio iskustva koje pamtim i danas. Kraj svakog dana obilježile su prohladne ljetne Delničke večeri i druženje s tom genijalnom ekipom.

Radeći u odnosima s javnošću gotovo četiri godine, susrela sam se s raznim projektima i klijentima od kojih svatko ima svoju priču, put i ciljeve. No, jedan se posebno istaknuo. U trenutku kad nam se javila Maja Puhovski, zaljubljenica u kulturu i producentica festivala KotarFEST!, znali smo da želimo biti dio te lijepe priče. Kako bi smo im dali dodatan vjetar u leđa i odlučili smo pro bono organizirati tromjesečnu PR potporu festivalu. No, krenimo od početka.

KotarFEST! je ljetni festival u srcu Gorskog kotara posvećen kazalištu, filmu i glazbi. Suradnja agencije za odnose s javnošću
Komunikacijski laboratorij i KotarFEST!-a započela je početkom 2016. godine, a meni je dodijeljen projekt s obzirom da sam i sama bila dio svijeta kazališta.
Nakon prvog sastanka bili smo zaraženi Majinim entuzijazmom. Razgovarali smo o ideji projekta, svim divnim ali i izazovnim trenucima koji su pratili organizatore od samih početaka. Podijelila je s nama svoje ciljeve i potencijalne prepreke, a kvalitetan i otvoren sastanak olakšao nam je izradu tromjesečnog komunikacijskog plana.
Prijedlog je oduševio cijelu KotarFEST! ekipu i mogli smo se baciti na posao.

S obzirom da cijela ekipa radi na volonterskoj bazi, u fokusu nam je bilo maksimalno smanjiti troškove realizacije plana. Organizirali smo konferenciju za novinare u prostorijama agencije gdje je Matija Kezele, direktor programa, predstavio festival i bogat program petog izdanja KotarFEST!a

Svoju podršku festivalu pružili su i glumica i prijateljica festivala Petra Kurtela, glumica i redateljica Barbara Rocco te glumac Silvio Vovk.
Nakon službenog predstavljanja, pobrinuli smo se za što veću prisutnost KotarFEST!-a u nacionalnim i lokalnim medijima kako bi se maksimalno pročulo za ovu divnu priču i kako bi svi zainteresirani mogli na vrijeme isplanirati odlazak u Delnice.

No, naš posao nije ovdje stao. Uslijedila su moja tri dana u Delnicama i sudjelovanje u organizaciji festivala. Službene obaveze bile su svakodnevno pisanje tekstova za web stranicu festivala i briga o prisutnim novinarima. Na prvoj kavi dobrodošlice s Majom i Matijom dala sam im do znanja kako sam na raspolaganju i izvan dogovorenih granica PR-a.

Odlazak u željezaru po potreban alat, prijevoz rekvizita, uređivanje Delničkog parka kralja Tomislava pa i iznenadno preuzimanje fotografiranja nekih od događanja... sve je to bilo dio iskustva koje pamtim i danas. Kraj svakog dana obilježile su prohladne ljetne Delničke večeri i druženje s tom genijalnom ekipom.

Ono što ovaj festival čini posebnim upravo je ekipa koja volontira u organizaciji od samih početaka. Oni zaista vole to što rade i koji nikad nisu izgubili onaj prvotni entuzijazam.Takva predanost i odanost rezultirala je i ovogodišnjem šestom izdanju KotarFEST!-a koji će se održati od 7. do 9. srpnja na istom starom mjestu.

Nina Remenar

p.s. atmosferu u kojoj je kreiran festival dočarat će vam i mali video o jubilarnom Kotar FEST-u i tome kako je došlo do njega. Možete ga pogledati ovdje.