Gdje sam?

Ispunjenje koje ćete steći

Rano sam shvatio da nema smisla čekati da ti netko drugi popuni slobodno vrijeme - moraš se sam trgnuti ako želiš da se nešto promijeni u tvojoj okolini!

Počeo sam volontirati na kraju osnovne škole i danas smatram da mi je to bio jedan od najboljih poteza koje sam mogao napraviti. Sve je počelo u „Kulturnom centru mladih“ u Kutini gdje sam s prijateljima organizirao radne akcije čišćenja šuma i kvartova. Kasnije smo počeli organizirati koncerte, festivale, različita predavanja i ostale kulturne događaje.

Rano sam shvatio da nema smisla čekati da ti netko drugi popuni slobodno vrijeme - moraš se sam trgnuti ako želiš da se nešto promijeni u tvojoj okolini!

Na međunarodnim volonterskim kampovima u Kutini sam doživio još veće ispunjenje zbog toga što volontiram - upoznao sam mnogo predivnih ljudi koji su doputovali odasvud kako bi djecu naučili nekim novim vještinama u sklopu žonglerskih, likovnih, računalnih i drugih radionica.

Čim sam došao u Zagreb na studij uključio sam se u VCZ i ostajem do daljnjega, jer nema boljeg mjesta za upoznati genijalne ljude koji misle globalno, a djeluju lokalno.

Sudjelovao sam na nekoliko lokalnih i međunarodnih volonterskih kampova te kasnije i sam postao voditelj dva kampa u selu Kuterevo u Lici. Dvotjedno druženje u predivnoj prirodi s 15-ak volontera iz cijelog svijeta koji pomažu utočištu za mlade medvjede - predivno iskustvo koje bih preporučio svakome!

Ispunjenje koje ćete steći volontirajući je neusporedivo s ičim drugim.

Ivan Livić, inžinjer elektrotehnike