Gdje sam?

Inchoo volontira - angažman u zajednici

Donosimo priču zaposlenika osječke IT tvrtke Inchoo koja se uključila u volontiranje zaposlenika tijekom manifestacije „Hrvatska volontira“.

U Inchoou se rado odazivamo ovakvim organiziranim volonterskim akcijama. Nekolicina naših zaposlenika bili su aktivni u različitim studentskim udrugama, Crvenom križu te sudjelovali u različitim aktivnostima Volonterskog centra Osijek, pa nam nikad nije predstavljao problem motivirati zaposlenike za dodatni angažman u zajednici.

Proteklih smo godina u okviru manifestacije “Hrvatska volontira!” uređivali dječje igralište u Vrtu Jagode Truhelke u Osijeku i prostorije za starije osobe u dvorcu Eugena Savojskog u Bilju. No, ove smo godine imali daleko najveći odaziv s 14 Inchooerica i Inchooera to je bila prilika za odraditi i veći posao pa smo proveli jedan dan u SOS Dječjem selu Ladimirevci gdje smo, uz svesrdnu pomoć štićenika SOS obitelji, udahnuli novi život drvenim ogradama ispred njihovih obiteljskih kuća.

Ovakve su manifestacije odlična prilika za nešto drukčiji teambuilding, povezivanje s kolegama u okruženju gdje je svakodnevni posao u drugom planu i do izražaja dolazi humanija strana svih uključenih. Kroz takve se aktivnosti učvršćuju međuljudski odnosi i stvaraju uspomene za cijeli život. Svakako bismo voljeli vidjeti veći i češći odaziv predstavnika korporativnog sektora na ovakvim događajima.

No, naš volonterski angažman ne staje samo na odazivu na manifestaciju “Hrvatska volontira!” jednom godišnje. Budući da smo usko vezani uz lokalnu softversku zajednicu, iz koje skoro isključivo i zapošljavamo nove djelatnike, često organiziramo različite događaje kako bismo pozitivnim primjerima iz prakse pokazali kako se može graditi uspješna poslovna karijera i iz našeg grada.

Osnivači smo i jedni od aktivnih članica udruge Osijek Software City, a brojni naši zaposlenici organiziraju i provode edukativne radionice, seminare i susrete namijenjene učenicima, srednjoškolcima, studentima, ali i kolegama iz ostalih softverskih tvrtki u Osijeku i okolici. Sve su ove aktivnosti bazirane na volonterskom angažmanu, a odvijaju se tijekom cijele godine."

djelatnici tvrke Inchoo

U sklopu projekta „Širenje područje suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljivat ćemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet. :)

Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Volonterskog centra Zagreb.