Gdje sam?

Dugoročno volontiranje na ESF projektu "Na valovima volonterstva"

U sklopu ESF projekta VCZ-a „Na valovima volonterstva“, radimo na jačanju volonterske infrastrukture diljem Hrvatske, a uz pomoć naših partnera – lokalnih volonterskih centara i javnih ustanova također razvijamo i volonterske programe koji će biti primjer dobre prakse.

Kroz volonterski program VCZ-a, regrutirali smo 2 dugoročne volonterke i 1 dugoročnog volontera koji svojim zalaganjem, radom i trudom uvelike doprinose kvaliteti projekta i aktivnosti. Tijekom posljednjih mjeseci s njima smo započeli proces praćenja kompetencija stečenim volontiranje, a evo što kaže naša volonterka Mirela o tome:

"Volontiranje je proces u kojemu dajemo svoje slobodno vrijeme, svoja znanja i vještine kako bi poboljšali zajednicu u kojoj živimo. No, volontiranjem ne radimo samo na društvu u kojemu živimo, već volontiranjem radimo i na sebi, na našim znanjima i vještinama. Otkrivamo o sebi one stvari s kojima smo zadovoljni i one stvari koje još i dalje želimo razvijati. Na takvom putu upoznajemo sebe i svoju okolinu te težimo promijeni na svim tim razinama. Takav uzajaman proces usmjerava nas na našu budućnost, na ono što želimo biti ili ono što u stvarnosti oduvijek i jesmo bili, samo što to do tada nismo uspjeli uvidjeti. Upravo zbog toga preporučam volontiranje kao mogućnost stjecanja kompetencija – njime postajemo osnaženiji, samostalniji, vještiji i informiraniji ili bliži onome što želimo biti, a to je bolja verzija nas samih."

Projekt ESF “Na valovima volonterstva” je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.