Volonterski centar Srb - u lipnju 2009. organizirao je Međunarodni volonterski kamp. Opis posla: Uređenje turističkih pješačkih staza, čišćenje korita potoka od kućnog smeća, postavljanje informativnih turističkih oznaka.

Sudjelovalo je 12 međunarodnih + 10 lokalnih volontera.

Volonterski centar Kukljica -
u srpnju 2009. organizirao je međunarodni volonterski radni kamp pod imenom "Naštimaj me". Opis posla: Volonteri su većinu radnog vremena organizirali kreativne radionice za djecu s otoka. Također, zajedno s lokalnim volonterima pomagali su organizirati večer poezije, a tijekom kampa organiziralo se i  neformalno večernje druženje s mladima u cilju interkulturalne razmjene. 

Volonterski centar Lovinac u kolovozu organizirao je Međunarodni volonterski radni kamp "Lovinac 2009".

Opis posla: Rad volontera temeljio se na radu s lokalnom djecom i organizacijiom različitih radionica.

Volonterski centar Slatina je u kolovozu organizirao Međunarodni volonterski radni kamp "Ruku pod ruku 3".

Opis posla: zadatak svih volontera bio je sudjelovanje u likovnim radionicama zajedno sa osobama sa invaliditetom. Glavni ciljevi ovog kampa bili su izvesti osobe sa invaliditetom iz njihovih domova, spojiti ljude sa različitim mogućnostima te razvijati poštovanje i toleranciju kod mlađih ljudi

Volonterski centar Zabok je u lipnju 2009. organizirao Međunarodni volonterski radni kamp.

Cilj kampa bio je organizacija i izvedba 13. Hrvatskog glazbenog festivala, uređivanje prostora za održavanje koncerata.