Gdje sam?

INA - podrška zajednici u vremenu krize

INA je brojnim donatorskim projektima u vrijeme epidemije COVID-19 i potresa u Zagrebu pokazala da brine o najugroženijim članovima naše zajednice. Hvala im!

INA DONIRALA VIŠE OD 1.500.000 KUNA ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA, INSTITUCIJAMA I UDRUGAMA

Svjesni smo teških okolnosti u kojima se nalaze zdravstveni sustav, institucije, ali i civilno društvo koji ulažu napore u suzbijanje širenja koronavirusa, a što je u Zagrebu dodatno otežao i snažan potres. Zato svojim doprinosom želimo olakšati nabavu materijala i opreme te pomoći u sanaciji štete. Donacijom od 1,5 milijuna kuna naša je kompanija pomogla Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, Domu zdravlja Primorsko-goranske županije, Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, Hrvatskom zavodu za hitnu medicinu, Zakladi dječje onkologije Rebro te Općoj bolnici Pula, a financijska sredstva dobili su i Crveni križ, udruga Kamensko i Tehnička škola Ruđera Boškovića iz Vinkovaca. Osim toga, INA se odazvala i pozivu Vlade RH te podržala akciju „Zajedno za Zagreb“ kojom se prikupljaju sredstva za sanaciju oštećenja nastalih nakon potresa. Detaljne informacije o donaciji može se pročitati na www.ina.hr.

 

OSIGURAN MOBILNI KONTEJNER OBITELJI POGOĐENOJ POTRESOM

Nedaleko od epicentra potresa koji se dogodio u nedjelju, 22. ožujka, u zagrebačkom naselju Čučerje mnogi su domovi uništeni zbog posljedica potresa. Na inicijativu Obrtničke komore Zagreb, koja je ujedno i partner s Inom, došao je zahtjev za osiguravanjem mobilnog kontejnera za jednu obitelji čija kuća nakon potresa više nije sigurna za život. INA se rado odazvala te za naredni period osigurala mobilni kontejner koji se inače koristi za spremanje blagajni i opreme prilikom preuređivanja maloprodajnog mjesta.

 

PLAVI TIM DONIRAO PRIJENOSNA RAČUNALA KBC-U ZAGREB

Plavi tim donirao je deset prijenosnih računala Klinici za psihijatriju i psihološku medicinu, KBC-a Zagreb. KBC, pogođen posljedicama koronavirusa, nije u mogućnosti standardno raditi s pacijentima čije tegobe u ovom periodu nisu nestale, već su se i dodatno pojačale. Zato su liječnici odlučili svojim pacijentima pružiti kvalitetnu psihijatrijsku i psihoterapijsku skrb online, što će im značajno olakšati donirana računala.

 

INA MAZIVA DONIRALA DEZINOL DOMOVIMA ZA STARIJE I NEMOĆNE OSOBE

Kolege iz INA MAZIVA ponovno su pokazali da brinu o zajednici, posebice o starijim osobama čiji su životi najugroženiji zbog pandemije. Donirali su gotovo 200 litara dezinficijensa za površine INA Dezinol i 500 komada perivih maski zagrebačkim domovima za starije osobe Sveti Josip, Trešnjevka, Medveščak i Maksimir, koji ujedno imaju i najveći broj korisnika.

DONACIJA SOS DJEČEJM SELU

INA je još jednom pokazala da brine o onima kojima je pomoć najpotrebnija, posebice u ovim izazovnim vremenima. Donacijom od 130.000 kn nastavljena je suradnja sa SOS Dječjim selom Hrvatska koje će ovu financijsku potporu iskoristiti za projekt „Naših prvih 10 godina – Ostani doma u SOS Dječjem selu Hrvatska“. Djeci i mladima iz SOS Dječjeg sela, uz donaciju su podijeljeni i slatkiši te pamučne maske koje su sašile članice udruge Kamensko.