Gdje sam?

„Pozovi za zdravlje“ - pozivni centar Hrvatske ljekarničke komore

Hrvatska ljekarnička komora (HLJK) u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem (HCK) pokrenula je projekt pod nazivom „Pozovi za zdravlje“ koji uključuje telefonsko savjetovanje i dostavu  lijekova na kućnu adresu osoba u izolaciji, samoizolaciji te nepokretnih bolesnika za vrijeme trajanja epidemije COVID-19.

Besplatni zajednički broj HCK i HLJK: 0800 11 88

Pozivni centar HLJK: 072 700 222

Hrvatska ljekarnička komora projektom „Poziv za zdravlje“ želi osigurati kontinuitet opskrbe lijekova i ljekarničkog savjeta na stručan, siguran i zakonit način, pomoći bolesnima i nepokretnima te doprinijeti sprečavanju kršenja propisanih mjera i ograničenja kretanja. 

Projekt provode ljekarnici – volonteri koji imaju mogućnost pružanja odgovarajućeg ljekarničkog savjeta i organizacije dostave lijekova u domu bolesnika.

Projekt je usmjeren prvenstveno na izdavanje lijekova pacijentima kojima je dodijeljena mjera izolacije ili samoizolacije, zatim nepokretnim osobama koje su u mreži socijalnih službi te transplantiranim, onkološkim i drugim bolesnicima narušenog imuniteta kojima je važno da ne izlaze iz svojih domova za vrijeme trajanja epidemije COVID-19. Dostava lijekova se odnosi samo na lijekove koji se izdaju na liječnički recept.

Uslugu ljekarnika-volontera možete zatražiti putem pozivnog centra Hrvatske ljekarničke komore ili putem zajedničkog broja Hrvatskog Crvenog Križa i Hrvatske ljekarničke komore, nakon čega ljekarnici-volonteri kroz detaljan razgovor s pacijentom naprave nalog za izdavanje i dostavu lijekova. Nakon kreiranja naloga, ljekarna koja je najbliža mjestu stanovanja pacijenta ili ljekarna u kojoj pacijent inače podiže lijekove dobiva nalog za izdavanje terapije. Ljekarnik-volonter kontaktira pacijenta prije same dostave, kako bi s njim dogovorio sve detalje vezane uz dostavu.

Putem pozivnog centra, pored dostave lijekova, možete zatražiti i savjet o novim terapijama koje su vam propisane te provjeriti mogućnost primjene nove terapije s lijekovima koje koristite od ranije.

 

Radno vrijeme pozivnog centra HLJK:

Radnim danom: 8 sati do 20 sati

Subotom: 9 sati do 12 sati

Nedjeljom: ne radi

Izvan radnog vremena, pozivni centar HLJK možete kontaktirati na zajednički broj Hrvatskog Crvenog Križa i HLJK 0800 11 88, a svi podaci će naknadno biti dostavljeni pozivnom centru HLJK.

 

Izvor: web stranica HLJK