Gdje sam?

"Logos", Hrvatska udruga za logoterapiju

Hrvatska udruga za logoterapiju "Logos", članica Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske, otvorila je stranicu za pomoć u krizi na kojoj se svi kojima je potreba razgovor i koji se osjećaju preplavljeno trenutnom situacijom mogu javiti dežurnim volonterima. Educirani volonteri Udruge Logos rado će saslušati vašu priču te čuti o problemima koje vas trenutno tište.

Kontakt: web stranica udruge, web stranica platforme za pružanje psih. podrške

Razgovor s volonterom se može uspostaviti vrlo jednostavno - klikom na oznaku “Želim razgovarati“, nakon čega će se otvorit prozor u kojem će se moći izabrati chat razgovor ili uspostava video ili audio poziva. Pozivi su besplatni i anonimni, a linija je otvorena svaki dan od 19 do 21 sat. Trajanje razgovora je do 30 minuta kako bi priliku za razgovor dobilo što veći broj pojedinaca. Iz udruge također ističu kako je razgovor siguran i diskretan, a podatci o korisniku su zaštićeni u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Često nam je u trenutcima u kojima osjećamo da su okolnosti u kojima se nalazimo izvan naše kontrole te da su zahtjevi za nošenja s njima izvan naših mogućnosti, samo potrebno da nas netko sasluša, da nas zaista čuje i da nas ne osuđuje. Taj nam osjećaj pruža olakšanje, nakon čega nam se obično pokažu mogući putevi izlaska iz krize. Udruga »Logos« nudi upravo to, pomoć u zajedničkoj potrazi za značenjem trenutačne situacije i mogućnostima izlaska iz nje, što je ujedno i temeljni princip logoterapije – otkrivanje smisla u svakom životnom razdoblju.

Volonterka-novinarka: Angelina