Gdje sam?

Inicijativa "Jedni za druge"

Platforma za spajanje dobrovoljaca sa sugrađanima koji spadaju u rizične skupine, starije su životne dobi ili lošijeg zdravstvenog stanja, a potrebna im je pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova.

Kontakt: tel: 0800 900 890, e-mailFacebook grupa

Građansku inicijativu Jedni za druge pokrenula je, u obliku Facebook grupe, 13. ožujka skupina studenata zagrebačkog Sveučilišta. Cilj grupe je ponuditi informacije, pomoć i podršku za vrijeme pandemije koronavirusa, poticati na međusobnu solidarnost te postati platforma za spajanje dobrovoljaca sa sugrađanima koji spadaju u rizične skupine, starije su životne dobi ili lošijeg zdravstvenog stanja, a potrebna im je pomoć u obavljanju svakodnevnih poslova.

Preko noći, grupa je narasla na više tisuća članova i od kvartovske inicijative, proširila se čitavom Hrvatskom. Ubrzo se stvorila mreža volontera u svim većim gradovima diljem Hrvatske, a inicijativa je uz pomoć opratera A1 pokrenula i svoj besplatni broj 0800 900 890, kako bi uspjeli doprijeti i do onog dijela građana bez pristupa internetu. Broj je dostupan svakog dana od 9 do 14 sati građanima u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Zadru i Splitu, a telefonski volonteri inicijative upite preusmjeravaju volonterima na terenu.

Ovdje pročitajte VIV 2020 priču inicijative Jedni za druge!