Gdje sam?

UN online volontiranje

UN je osnovao novi program online volontiranja kako bi pripomogao rješavanju problema održivog razvoja. Prijaviti se i sudjelovati možete bilo gdje u svijetu, s bilo kojeg uređaja.


Posao, škola, kupovina, druženje, u zadnjih par mjeseci se gotovo sve vrlo brzo i u iznenađujućim razmjerima preselilo online, pa tako i volontiranje. United Nations Volunteers, organizacija Ujedinjenih naroda koja za cilj ima razvoj volonterstva širom svijeta te promoviranje vrijednosti i globalnog prepoznavanja volonterstva, je kreirala novi program – online volontiranje.  

Internetsko (online) volontiranje omogućava organizacijama i volonterima da se udruže u svrhu rješavanja problema održivog razvoja - bilo gdje u svijetu, s bilo kojeg uređaja. Internetsko volontiranje ima nekoliko prednosti – brzo je, jednostavno i učinkovito. Kada vješti, visoko motivirani pojedinci udruže snage putem interneta sa organizacijama koje rade na ciljevima održivog razvoja, rezultati sigurno ne izostaju.

Trenutno je otvorenih preko 70 pozicija, a organizirane su u 13 kategorija, od pisanja i editiranja, prijevoda, administracije, do tehnološkog razvoja i zdravstvenih usluga. Popis svih otvorenih pozicija možete pogledati na službenoj web stranici https://www.onlinevolunteering.org/en, na kojoj također možete potražiti dodatne informacije o postupku prijave. Ukoliko ste voljni svoja znanja, vještine i trud uložiti u postizanje pozitivnih promjena u društvu, naučiti nešto novo i produktivno iskoristiti svoje vrijeme, prilika je mnogo, samo trebate izabrati i započeti!

Novinarka-volonterka: Angelina