Gdje sam?

Fond 5.5

Fond 5.5 osnovale su inicijativa Zagreb Earthquake Relief i SOLIDARNA – zaklada za ljudska prava i solidarnost sa 620 tisuća kuna koje su članice inicijative prikupile crowdfunding kampanjom. Za podršku socijalno ugroženim kućanstvima pogođenima potresom iz Fonda 5.5 prijavilo se 189 kućanstava!

Iz Fonda žele pomoći što većem broju socijalno ugroženih kućanstava koja su poslala prijavu i ispunjavaju uvjete te se humanitarna akcija prikupljanja donacija nastavlja.

Osnovna svrha Fonda 5.5 je pružanje krizne financijske podrške socijalno ugroženim građankama i građanima Zagreba koji su se zbog potresa našli u krajnjoj nesigurnosti i oskudici, a podrška koja im je trenutno na raspolaganju ne odgovara na njihove egzistencijalne potrebe.

Za podršku iz Fonda u dva se tjedna od otvaranja javnog poziva 15. travnja prijavilo čak 189 zagrebačkih kućanstava, a ukupni zbroj traženih iznosa iznosi oko 3 milijuna kuna. Prioritet će imati socijalno ugroženi - obitelji s djecom koje imaju ispodprosječne prihode, staračka kućanstva i osobe s invaliditetom ili kroničnim bolestima, te kućanstva koja uključuju starije osobe, ili osobe s invaliditetom ili kroničnim bolestima. Korisnici Fonda dobivena će sredstva moći iskoristiti za hitne popravke materijalne štete ili za jedan do tri mjeseca najma stana. S obzirom na činjenicu da Fond 5.5 u ovom trenutku raspolaže sa 705 tisuća kuna, a da osnivači Fonda žele pomoći što većem broju socijalno ugroženih kućanstava koja su poslala prijavu i ispunjavaju uvjete, humanitarna akcija prikupljanja donacija se nastavlja.

Cilj je uz pomoć dodatnih donacija pružiti podršku još većem broju socijalno ugroženih zagrebačkih kućanstava koja ispunjavaju sve uvjete. Građani i tvrtke koje žele pomoći, svoj doprinos mogu dati uplatom na žiro račun Zaklade SOLIDARNA IBAN HR2424020061500078406, s opisom plaćanja “Za Fond 5.5” i pozivom na broj 03-2020. Za uplate iz inozemstva SWIFT je ESBCHR22. Detaljnije upute pronađite ovdje.

Izvor: web stranica Fonda 5.5