Gdje sam?

Crowdfunding za Plavi telefon!

Problemi u obitelji ili na radnom mjestu, nasilje u školi ili jednostavna potreba da se s nekim porazgovara, samo su neki od razloga zbog kojih građani diljem Hrvatske već 28 godina zovu liniju Plavog telefona. Nakon više od 120 tisuća poziva, toj praksi mogao bi doći kraj, s obzirom da udruga ima financijske probleme. Sada moli za pomoć kako bi i dalje besplatno mogla pomagati onima u nevolji!

Na krizu uzrokovanu epidemijom korona virusa i posljedicama potresa u Zagrebu, Plavi telefon je odgovorio intenziviranjem svojih aktivnosti i otvaranjem telefonske linije kroz svih 7 dana u tjednu od 9-20 h. Pozvali su sve građane pogođene potresom i problemima samoizolacije da okrenu broj 01 48 33 888 za psihosocijalnu podršku, utjehu ili bar samo razgovor kako bi se lakše nosili sa svakodnevnim izazovima aktualne krize.  No, i Plavi telefon se suočava s rastućim izazovom.

              

„Problemi s kojima se Plavi telefon već neko vrijeme susreće su nedostatak financijskih sredstava, zbog čega nam je početkom prvog tromjesečja 2020. godine prijetilo gašenje. Unatoč teškoj situaciji želimo nastaviti dalje i zato pokrećemo crowdfunding kampanju, sa ciljem da prikupimo sredstva za jednogodišnji kontinuirani rad čime bi se spasio Plavi telefon od zatvaranja! I zato nakon gotovo 30 godina nesebičnog pomaganja, Plavom telefonu sada je potrebna Vaša pomoć, kako bi mogao nastaviti s radom i besplatno pružati pomoć, podršku i usluge svojim korisnicima."

Budite dio plave priče i podržite donacijom rad Plavog telefona!

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun Plavog telefona:

IBAN: HR0823600001101298456

 Volonter-novinar: Mislav

Foto: https://www.plavi-telefon.hr/