Gdje sam?

Udruga za autizam - Zagreb

Trg Drage Iblera 9
10000 Zagreb
T: 01 2303 901
F: 01 2303 901
E: uaz.zagreb [at] gmail.com
URL: www.autizam-zagreb.com

Udruga za autizam – Zagreb osnovana je 1997. godine radi okupljanja osoba s poremećajima autističnog spektra, njihovih obitelji, prijatelja i stručnjaka, s ciljem promicanja i ostvarivanja prava i sloboda koje imaju i drugi građani u integriranim uvjetima lokalne sredine.
Misija Udruge za autizam – Zagreb je zaštita i promicanje prava i poboljšanje kvalitete života osoba s autizmom na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, kroz pružanje izvaninstitucionalnih usluga socijalne skrbi, s naglaskom na organizirano stanovanje uz podršku za odrasle osobe u lokalnoj zajednici. Vizija Udruge za autizam – Zagreb je sretan život osoba s autizmom.
Jedni od najvažnijih aspekata rada Udruge za autizam - Zagreb uključuju:
•osmišljavanje i provedbu programa, projekata i ostalih aktivnosti usmjerenih na pružanje podrške osobama s poremećajima autističnog spektra, njihovim roditeljima/skrbnicima i obiteljima u ostvarivanju njihovih prava i zadovoljenju svakodnevnih potreba,
•doprinos procesima transformacije institucija i deinstitucionalizacije socijalne skrbi, kroz razvoj izvaninstitucionalnih usluga i alternativnih modela skrbi.

Izdvojeni projekti