Gdje sam?

CRVENI NOSOVI klaunovidoktori

BOGOVIĆEVA 1/3
10 000 ZAGREB
T: 0992681 448
E: anamarija [at] crveninosovi.hr
URL: www.crveninosovi.hr

CRVENI NOSOVI – klaunovidoktori je udruga koja pruža psihosocijalnu podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti. Glavni cilj djelovanja udruge je ublažavanje patnji bolesnim osobama te olakšavanje procesa oporavka pomoću humora kao terapeutskog sredstva.
Klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i zabavljači) koji svojim klauno-terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. Trenutno u udruzi djeluje 9 klaunovadoktora.
Koordinaciju programa udruge provodi međunarodna organizacija „RED NOSES Clowndoctors International“ sa sjedištem u Beču, tako da se primjenjuju standardi provedbe programa i upravljanja projektima kao i u ostalih 8 partnerskih organizacija u Austriji, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Sloveniji, Poljskoj i Novom Zelandu.
Od početka uvođenja redovnih programa posjeta bolnicama u listopadu 2010. do prosinca 2012. klaunovidoktori su ostvarili 355 posjeta bolnicama i domovima za starije i nemoćne kako bi smijehom i životnom radosti razveselili 20.000 bolesnih i nemoćnih.

Izdvojeni projekti