Gdje sam?

Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara

Varićakova 20
10010 Novi Zagreb
T: 013831195
E: marija [at] hupt.hr
URL: https://hupt.hr/

Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara su organizacija udruga osoba s ozljedom kralježnične moždine/spinalnom ozljedom udruženih radi zajedničkih interesa, osnovan na zajedništvu, uzajamnosti i solidarnosti osoba sa spinalnom ozljedom u Republici Hrvatskoj. Gotovo svi naši članovi su osobe koje u svakodnevnom životu za kretanje koriste invalidska kolica. Naš je krajnji cilj osnaživanje osoba s paraplegijom i tetraplegijom ne bi li dostigle nužnu i željenu kvalitetu življenja, a uz podizanje razine svijesti “zdravih” osoba o paraplegiji i tetraplegiji, njenim uzrocima i problemima koji su vezani uz ovu vrstu ozljede.
HUPT djeluje od 1999. godine, a od 2002. godine punopravna je članica Međunarodne organizacije osoba s tjelesnim invaliditetom (FIMITIC). Suosnivač i punopravni je član Europske federacije osoba sa spinalnom ozljedom (ESCIF).
HUPT radom na vlastitim projektima, koji su od iznimnog značaja za osobe s paraplegijom i tetraplegijom, pomaže osobama sa spinalnim ozljedama u ranoj fazi rehabilitacije i razvijanju njihove svijesti kao o ravnopravnim osobama u svojem okruženju. HUPT potiče i pruža razne vrste pomoći svojim članovima i njihovim obiteljima - materijalne, moralne, radne, pravne i drugih oblika. Također, provodimo i niz projekata usmjerenih prema članovima, institucijama sustava i građanima radi prevencije nastanka invaliditeta. Sve navedene aktivnosti provodimo s ciljem poboljšanja kvalitete življenja i društvene skrbi, kao i zaštite interesa paraplegičara i tetraplegičara.

Nema povezanih projekata.