Gdje sam?

Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar

Trg E. Kvaternika 11
43000 Bjelovar
T: 043-243-624
F: 043-242-623
E: info [at] knjiznica-bjelovar.hr
URL: https://knjiznica-bjelovar.hr/

Narodna knjižnica "Petar Preradović" Bjelovar je najstarija kulturna ustanova u Bjelovaru te od svog početka 1832. godine sudjeluje u kulturnom, obrazovnom i društvenom životu građana.

Knjižnica je najveća kulturna institucija grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije na čijem području djeluje i kao matična knjižnica određena od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Ona je za velik dio stanovnika Bjelovara i okolice glavni izvor informacija i znanja te raznih čitateljskih materijala za obrazovne svrhe, ali i za čitanje iz užitka.

Cjelokupno djelovanje Knjižnice želimo usmjeriti na pružanje provjerenih usluga i programa, ali namjera nam je uvoditi i nove. Cilj nam je zadovoljiti informacijske, obrazovne, kulturne, društvene i rekreacijske potrebe korisnika – stanovnika grada Bjelovara, njegove bliže, ali i šire okolice – bez obzira na dob, spol, nacionalnu pripadnost, rasu, vjersko ili političko uvjerenje, u različitim oblicima i na razne načine koji uključuju i korištenje novih tehnologija.

Nastojimo djelovati kao potpora posebnim skupinama korisnika – djeci od njihove najranije dobi, mladima, osobama treće životne dobi, djeci s teškoćama u razvoju, osobama s invaliditetom i ostalim marginaliziranim skupinama – kako bismo pomogli njihovom osobnom razvoju i olakšali njihovo uključivanje u društvo. Radimo i na promicanju vrijednosti hrvatske kulture, posebno njegovanje zavičajne baštine, ali i promicanje multikulturalnosti.

Nema povezanih projekata.