Gdje sam?

TEST Festival

savska 25
10 000 Zagreb
T: +385 91 5356164
F: 01 4593 552
E: adriana.snajder [at] gmail.com
URL: www.test.hr

Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije Test! , u organizaciji udruge Test! - Teatar studentima, razvija se još od 2000 godine kada je svoj osmogodišnji put započeo kao smotra hrvatskog studenskog kazališta.
U međuvremenu festival je izrastao u međunarodni projekt, jedini ovog tipa koji je okrenut studentskoj populaciji, te tijekom niza godina ugostio mlade umjetnike iz većine zemalja Europe.

Kao član svjetske studentske kazališne organizacije AITU/IUTA, Test! podržava i promovira stvaralaštvo mladih nekompetitivnom atmosferom, poticanjem suradničkih projekata, susretima umjetničkih akademija i organiziranjem inspirativnih radionica. Festival okuplja europske i hrvatske kazališne, plesne i performans skupine i autore koji su redom na početku svog kreativnog razvoja, pa se među onima koji nastupaju često nalaze sveučilišne kazališne skupine i umjetničke akademije.

Od 2004. godine izvedbenom se programu uspješno pridružuje MM - multimedijalni program čiji raspored uglavnom zauzimaju radovi vizualnog i konceptualnog karaktera te koji okuplja mlade umjetnike i studente iz područja vizualne umjetnosti.
Pokazavši izdržljivost dostojnu pridjeva "studentski", Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije Test! ove godine sprema svoju osmu reprizu kako bi hrvatskoj javnosti još jednom demonstrirao stvaralački potencijal najvećeg državnog potencijala - mladih ljudi.

Izdvojeni projekti