Gdje sam?

Zaklada Zamah

Svačićev trg 3
10000 Zagreb
T: 01/3646237; 01/5533474
E: zamah [at] zamah.hr
URL: www.zamah.hr

Regionalna zaklada za lokalni razvoj "Zamah" promiče razvoj filantropije koju smatramo nužnim preduvjetom za razvoj civilnog društva. Zamah pruža podršku inicijativama građana, promiče razvoj zapostavljenih i ruralnih krajeva Hrvatske, volonterske aktivnosti članova malih zajednica i osobito aktivnu uključenost građana u rješavanju problema njihovih zajednica.

Korisnici potpora Zaklade Zamah pripadaju različitim skupinama - od djece i mladih, udruge žena, umirovljenika, nezaposlenih, osoba s invaliditetom i drugih - a inicijative koje Zaklada potpomaže vrlo su raznovrsne - obnavljanje i uređivanje dječjih i sportskih igrališta, ekološke akcije, inicijative za očuvanje baštine i unapređenje kulture te inicijative koje rješavaju različite probleme u zajednici.
Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ djeluje na području devet županija središnje Hrvatske, u kojima uspješno surađuje s predstavnicima lokalne i regionalne uprave te organizacijama civilnog društva i ostalim institucijama.
U partnerstvu s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva od 2007. godine Zaklada Zamah provodi Decentralizirani model financiranja razvoja civilnog društva u Hrvatskoj. U programu „Naš doprinos zajednici“ dva puta godišnje objavljuje natječaje za financijsku potporu građanskim inicijativama (koje provode udruge, mjesni odbori, škole, javne ustanove i dr.) u lokalnim zajednicama.
Zaklada se financira javnim sredstvima, sredstvima nacionalnih i međunarodnih institucija te prilozima građana.

Izdvojeni projekti