Gdje sam?

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom

Savska cesta 137
10000 Zagreb
T: 01/6458838
E: zssi.eu [at] zssi.hr
URL: www.zssi.hr

Tradicija rada Saveza je vrlo duga i seže u razdoblje kada su počela rješavanja značajnih pitanja života i rada osoba s invaliditetom.
Kao početak rada Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom ipak smatramo 1968. godinu, kada je započeo s radom pod nazivom Savez sa šport i rekreaciju invalida grada Zagreba. U to vrijeme novoosnovani Savez imao je 7 članica.Ukupan broj registriranih sportaša je 1058 aktivnih članova.
Danas savez broji 46 članice i obuhvaća kategorije osoba s tjelesnim invaliditetom, sljepih i slabovidnih osoba i osobe s intelektualnim poteškoćama.

Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom član je Sportskog saveza grada Zagreba i Hrvatskog paraolimpijskog odbora te kao takav, ima zadaću doprinositi kvalitetnijem životu osoba s invaliditetom, odgoju i obrazovanju te gospodarskom razvoju društva, a činbenik je humanih odnosa među ljudima.

Bavljenje sportom je značajna aktivnost u cilju razvijanja senzibiliteta prema osobama s invaliditetom i njihovim specifičnim potrebama. Promoviranje sporta preko sportskih aktivnosti i postizanje zapaženih rezultata osnovni su motivi ulaganja u sport osoba s invaliditetom za svaku sredinu.

Sportska djelatnost je dobrovoljna, ali ona je civilizacijsko dostignuće utemeljeno na ljudskim potrebama i sposobnostima etičkim i moralnim načelima, te znanstvenim spoznajama.

Izdvojeni projekti