Gdje sam?

JU Pula Film Festival

Uspon na Kaštel 2
52100 Pula
T: 052 222 703
F: 052 393 320
E: volonteri [at] pulafilmfestival.hr
URL: http://pulafilmfestival.hr/hr/

Pula Film Festival javna je ustanova u kulturi koja je zadužena za: pripremanje i ostvarenje Pulskog filmskog festivala, vođenje Kina Valli, organizaciju raznovrsnih kulturno-umjetničkih programa te pružanje vrsne logističko-tehničke potpore najzahtjevnijim programima i spektaklima.

PULSKI FILMSKI FESTIVAL

Davne 1938. godine u pulskoj je Areni s velikim odazivom publike održana prva filmska revija, a od 1953. kada je utemeljen Festival igranog filma u Puli do danas kontinuirano je mjesto festivalskog uživanja u filmu pod zvijezdama. Festival igranog filma u Puli danas je najposjećenija kulturna manifestacija u Republici Hrvatskoj, s više od 73 tisuća gledatelja, petnaest dana festivalskih događanja u Puli i programskim gostovanjima na ljetnim festivalima u cijeloj Hrvatskoj, od Dubrovnika, Splita, Šibenika i Zadra do Rijeke i Zagreba.


KINO VALLI

Kino Valli ponovno je otvorilo svoja vrata u srpnju 2008. godine nakon potpune obnove te je trenutno jedino kino u Puli. U posljednje tri godine Kino je vratilo stare i steklo nove gledatelje i postalo mjesto društvenog i kulturnog zanimanja. Kino Valli voli filmove u svim njegovim oblicima. Prikazuje komercijalne, nezavisne i art filmove, filmske klasike, eksperimentalne, igrane, dokumentarne, animirane i kratke filmove. Promiče svjetsku i europsku kinematografiju i pruža uvid u neotkrivene filmske kulture. Kino Valli je član triju međunarodnih organizacija: Europa Cinemas, CICAE (Confédération Internationale des Cinémas d'Art et d'Essai) i ECFA-e (European Children's Film Association).

Izdvojeni projekti