Gdje sam?

Dostojan Život udruga za zaštitu ljudskih prava

Magdičinov brijeg 1, Zagreb
10040 Zagreb
T: 099/32 24 601
F: 01/56 29 477
E: udruga.dostojan.zivot [at] gmail.com
URL: www.dzuzzlp.hr

Naša temeljna djelatnost je zaštita prava i dostojanstva osoba u potrebi svih kategorija. Provodimo novi projekt za učinkovitu zaštitu žrtava obiteljskog i vršnjačkog nasilja. Ovo je prvi i jedini projekt u Hrvatskoj, koji pruža učinkovitu zaštitu žrtvama nasilja.
Odvjetnički timovi s kojima smo sklopili ugovore o odvjetničkom zastupanju, uzimaju predmete žrtava zlostavljanja i od osoba koje nisu u mogućnosti plaćati odvjetničke usluge. Osim pravnog zastupanja, osigurali smo i stručnu pomoć i podršku žrtvama, tijekom cijelog sudskog postupka protiv odgovornih osoba i nadležnih institucija.
Obzirom da nam se sada obraćaju žrtve iz cijele Hrvatske, pozivamo volontere koji imaju profesionalne veze s problematikom. To su psiholozi, psihijatri, sociolozi, socijalni radnici, profesori, pedagozi, pravnici, odvjetnici... Mogu biti zaposleni, umirovljenici, studenti i druge osobe koje imaju empatiju za bespomoćne, obespravljene žrtve zlostavljanja. Pozivamo odvjetnike iz cijele Hrvatske u ovaj projekt, za pravnu pomoć žrtvama kojima su institucije uskratile pomoć.

Izdvojeni projekti