Gdje sam?

Erasmus studentska mreža Zagreb

Ulica kralja Zvonimira 8
10000 Zagreb
E: info [at] esnzagreb.com
URL: http://www.esn.hr/?q=esn-zagreb

Udruga Erasmus studentska mreža Zagreb (ESN Zagreb) volonterska je udruga koja pomaže studentima na studentskoj razmjeni u Zagrebu te odlaznim studentima Sveučilišta u Zagrebu. Na međunarodnoj razini ESN postoji u 39 zemalja u Europi te predstavlja jednu od najvećih europskih studentskih organizacija.
ESN Zagreb nastao je u rujnu 2010. godine pod imenom Zagrebački odbor za razmjene kako bi, uz Ured za međunarodnu suradnju na Sveučilištu u Zagrebu, pomagao na različite načine stranim studentima. Tada se pridružilo 10 do 15 ljudi od kojih je većina imala iskustva sa studentskim razmjenama. U lipnju 2011. je odobren kao Erasmus Student Network Zagreb i od tada Hrvatska sudjeluje u svim ponuđenim aktivnostima Erasmus programa.
Udruga organizira brojne kulturne, edukacijske, sportske i zabavne aktivnosti kako bi stranim studentima boravak učinila što ugodnijim. Svakom stranom studentu osigurava jednog „buddyja", osobu koja će studentu stajati na raspologanju tijekom njegovog boravka u Zagrebu. Osim toga, pruža pomoć i odlaznim studentima - nudi im osnove informacije o Erasmus programu, povezuje nove i stare odlazne studente, promovira razmjenu studentata na fakultetima te sudjeluje u projektima za poboljšanje kvalitete razmjene studenata.
ESN Zagreb danas broji oko 60 članova te početkom akademske godine provodi regrutaciju zainteresiranih za rad udruge.
ESN Zagreb je sastavni dio Erasmus Student Networka Hrvatska.

Izdvojeni projekti