Gdje sam?

Centar za inkluzivne radne aktivnosti

Bleiweisova 15
10 000 Zagreb
T: 01 555 66 81
E: info [at] cira.hr
URL: http://www.cira.hr/hr/

Centar za inkluzivne radne aktivnosti (CIRA) je neprofitna organizacija osnovana u studenom 2004. godine u Zagrebu kao podružnica Udruge za promicanje inkluzije pod nazivom Udruga za promicanje inkluzije Podružnica Zagreb. Nakon osamostaljenja od središnjice i promjene naziva, CIRA nastavlja samostalno djelovati kao pružatelj usluga u zajednici te svojim djelovanjem širi mogućnosti za jače uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u društvo.
Usluge u zajednici važan su preduvjet za deinstitucionalizaciju i inkluziju osoba s intelektualnim teškoćama u društvo, a CIRA svojim korisnicima omogućava uključivanje u svijet rada putem radnih aktivnosti.
Zalažemo se za uključivanje osoba s intelektualnim teškoćama u redovne radne uvjete, jer - pored činjenice da je to njihovo ljudsko pravo - iskustva tvrtki koje su naši dugogodišnji partneri pokazuju da osobe s intelektualnim teškoćama imaju sposobnosti postati cijenjeni i produktivni članovi radnog tima.
Zbog toga od 2004. godine pružamo usluge proizvodnih radnih aktivnosti u okviru našeg dnevnog/radnog centra, a u partnerstvu s poslodavcima uspješno uključujemo osobe s intelektualnim teškoćama u radne aktivnosti u tvrtke na otvorenom tržištu rada.
Uključivanje u svijet rada i uspjeh u obavljanju radnih zadataka povećava samopouzdanje, dostojanstvo, razinu životnog zadovoljstva i financijsku neovisnost uključenih osoba.
Tvrtkama koje posluju na društveno odgovoran način - našim partnerima i društveno osviještenim kupcima proizvoda našeg dnevnog/radnog centra, to je važno.

Izdvojeni projekti