Gdje sam?

Opservatorij umjetničkog rada (OUR) 2021

Neprofitna umjetnička organizacija "Format C" poziva sve zainteresirane da se priključe projektu prikupljanja i unosa podataka u bazu suvremenih hrvatskih umjetnika, umjetnica, umjetničkih institucija i organizacija te pripadajućih izložbenih praksi.

OUR je baza u nastanku, kojoj je cilj objediniti i strukturirati podatke aktivnih umjetnika/ca u Hrvatskoj te ih učiniti javno dostupnima. U prvoj polovici 2021. slijedi unos podataka u tablicu koja će se tijekom srpnja inkorporirati na mrežnu stranicu projekta.

Volonterski zadaci fokusirani su na strukturiran unos podataka o suvremenim umjetnicima/cama, umjetničkim institucijama, organizacijama i izložbenim prostorima te izložbama, uz ažuriranje postojećih podataka i prijevod (s hrvatskog na engleski i obratno).

Organizator: Umjetnička organizacija "Format C"
Datum početka: 03.05.2021.
Lokacija: Online, Online

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Organizator(i): Umjetnička organizacija "Format C"
Lokacija projekta:Online, Online
Ciljana skupina: Studenti/ce, umjetnici/e, aktivisti/ce, producenti/ce, kustosi/ce, organizatori/ce u kulturi, ...
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 03.05.2021
Datum završetka:30.06.2021
Broj sati: 0
Učestalost: tjedno, mjesečno
Od - do: Prema vlastitim mogućnostima
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica, drugi djelovi hrvatske
Potrebna znanja i vještine: Znanje stranih jezika: Engleski
Prevođenje - strani jezici: Engleski
Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Posebni zahtjevi: Poznavanje terminologije suvremene umjetnosti, pedantnost pri radu s tekstualnim podacima.
Kontakt osoba: Dina Karadžić
Web stranica: https://formatc.hr/our/
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Od volontera/ki očekujemo spremnost na rad u timu, poznavanje osnovnih koncepata recentne umjetnosti i osnovne terminologije povijesti umjetnosti, pedantnost, pouzdanost, odgovornost i responzivnost, preuzimanje inicijative, poznavanje engleskog jezika i samostalnost u radu. Volonterima/kama mogu postati svi/e punoljetni/e kandidati/kinje.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Rezultati suradnje su: - povećana baza relevantnih informacija o radu suvremenih umjetnika i umjetnica u Hrvatskoj; - osnažene produkcijska i transdisciplinarna struktura projektnog tima; - ostvarena mrežna kulturna mobilnost mlađe generacije studenata/ica, umjetnika/ca, kustosa/ica i programera/ki; - uspostavljena mreža volontera/ki i suradnika/ca s interesom u novim medijima.
Očekivani rezultati za volontere: Ovim putem volonteri/ke će: - steći uvid u suvremenu umjetničku scenu; - sukreirati javno dostupan arhiv podataka o hrvatskoj suvremenoj umjetnosti; - imati iskustvo rada u transdisciplinarnom timu; - sudjelovati na mrežnim stručnim sastancima organizacije.
Komentar organizatora: Po aplikaciji volonteri/ke obvezno sudjeluju u inicijalnom online sastanku koji će biti organiziran prije početka suradnje.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.