Gdje sam?

Društveni centar Prečko

Matica umirovljenika Hrvatske vodi projekt "Društveni centar Prečko" koji je financiran Europskim socijalnim fondom. U centru se provode razne besplatne aktivnosti za građanstvo poput informatike, tjelovježbi, predavanja, kreativnih radionica i slično. Osim besplatnih aktivnosti, projekt uključuje i volonterstva kako bi se još više povezala lokalna zajednica kroz zajedništvo.

Trenutno tražimo do 2 volontera koji bi bili voljni pomagati osobama s intelektualnim poteškoćama u radu na osnovnom informatičkom tečaju. Ima oko 5 polaznika na tečaju te uče osnove poput kopiranja i ljepljenja mapa datoteka, rad u wordu i slično. Tečaj se odvija ponedjeljkom i četvrtkom od 15.00 do 16.30 u prostoru Centra, ali nije nužno za volontera da bude prisutan svaki put ako nije u mogućnosti. U potpunosti smo otvoreni za sve dogovore i trudimo se da svima u Centru bude ugodno i opuštajuće. :)

Organizator: Društveni centar Prečko
Datum početka: 15.04.2021.
Lokacija: Josipa Slavenskog 7, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Društveni centar Prečko
Lokacija projekta:Josipa Slavenskog 7, Zagreb
Ciljana skupina: Umirovljenici, nezaposleni, mladi i djeca
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 15.04.2021
Datum završetka:31.12.2021
Broj sati: 1
Učestalost: tjedno
Od - do: 15.00-16.30
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Rad na računalu: Osnove rada na računalu
Podučavanje
Posebni zahtjevi: /
Kontakt osoba: Ana Marija Stančerić
Web stranica: www.muh.hr
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: Svaka grupa osnovnog informatičkog tečaja traje 7 tjedana po 2 termina (pon i čet), odnosno 14 termina ukupno po grupi. Trenutno je jedna grupa u toku pa ne mora značiti da će grupa iza trenutne biti rad sa osobama sa intelektualnim poteškoćama, najvjerojatnije će to biti grupa umirovljenika. Volonter može samostalno odrediti koliko će sudjelovati, ako ih je više mogu se i izmjenjivati tako da ne ograničavamo broj volontera koji će sudjelovati u projektu. Ukoliko postoje dodatne dvojbe i pitanja slobodno zapratite našu fb stranicu "Društveni centar Prečko" ili nas kontaktirajte putem maila: dcprecko@gmail.com ili na broj: 0919246563.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Svladane osnove korištenja računala i samostalno pretraživanje i korištenje istog.
Očekivani rezultati za volontere: Volonteri mogu pomoći potrebitima i na taj način sudjelovati u izgradnji kvalitetnije lokalne zajednice. Volonteri će u Centru dobiti osvježenje (kava, cedevita, voda) kao i promo poklon zahvalnosti poput majice, bilježnice i kemijske. Vrijeme rada nije striktno određeno i možemo se dogovarati ukoliko volonter ne može uvijek sudjelovati radi vlastitih obaveza. Osim toga volonteri mogu također biti sudionici naših besplatnih aktivnosti te, ukoliko je potrebno, koristiti opremu Centra za vlastite potrebe poput laptopa, fotoaparata, interaktivne ploče, tv-a, zvučnika i ostalo.
Komentar organizatora: /

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.