Gdje sam?

Abeceda nezavisne kulture

Abeceda nezavisne kulture projekt je započet 2009. godine kao višegodišnji proces istraživanja i historiziranja nezavisne kulturne scene u Hrvatskoj od 1990. do danas, i to kroz formu tekstova i intervjua s protagonistima scene koji se objavljuju na portalu Kulturpunkt.hr u rubrici Abeceda nezavisne kulture, javne otvorene razgovore sa sudionicama dinamičnih zbivanja na nezavisnoj kulturnoj sceni širom zemlje te kroz otvaranje prvog Centra za dokumentiranje nezavisne kulture koji se nalazi u književnom klubu Booksa u Zagrebu.


Volonteri bi trebali imati određeni incijalni interes za polje i temu projekta. U sklopu volontiranja odabrani sudionici će imati priliku upoznati se s dinamičnim, angažiranim i inovativnim praksama koje nastaju u polju nezavisne kulture; upoznati nezavisnu kulturnu scenu i njene protagoniste; naučiti osnove rada s tekstom, koncipiranje i realizaciju intervjua, transkripciju intervjua i uređivanje teksta; sudjelovati u koncipiranju publikacija i javnih događanja; sudjelovati u organizaciji javnih događanja (logistika i produkcija).

Organizator: Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva
Datum početka: 01.01.2020.
Lokacija: Ulica baruna Trenka 11, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Kurziv - Platforma za pitanja kulture, medija i društva
Lokacija projekta:Ulica baruna Trenka 11, Zagreb
Ciljana skupina: mladi (16-30)
Ciljani broj volontera:5 (do sad se prijavilo 5 volontera)
Datum početka: 01.01.2020
Datum završetka:31.12.2020
Broj sati: 20
Učestalost: mjesečno
Od - do: -
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Kontakt osoba: Matija Mrakovčić
Pokriveni troškovi:Da
Dodatne bitne informacije: volonteri bi trebali imati određeni incijalni interes za polje i temu projekta, a svi će autorski radovi nastali u sklopu projekta biti adekvatno valorizirani
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: organizacija će dobiti priliku upoznati nove osobe zainteresirane za polje u kojem djeluje te omogućiti transfer znanja stvaranja arhiva praksi na nezavisnoj kulturnoj sceni
Očekivani rezultati za volontere: odabrani volonteri će imati priliku upoznati se s dinamičnim, angažiranim i inovativnim praksama koje nastaju u polju nezavisne kulture; upoznati nezavisnu kulturnu scenu i njene protagoniste; naučiti osnove rada s tekstom, koncipiranje i realizaciju intervjua, transkripciju intervjua i uređivanje teksta; sudjelovati u koncipiranju publikacija i javnih događanja; sudjelovati u organizaciji javnih događanja (logistika i produkcija).

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.