Gdje sam?

POUČAVANJE HRVATSKOG JEZIKA U CENTRU ZA TRAŽITELJE AZILA -PORIN

U Prihvatilištu za tražitelje azila u Dugavama imamo grupne smjene s djecom predškolske i školske dobi. Ovisno u stupnju znanja hrvatskog i potrebama djece, učimo s njima hrvatski i pomažemo im sa zadaćama i učenjem za ispite.

Obično je u svakoj prostoriji 15-20 djece i 5 volontera dnevno (ako su volonteri redoviti). Obzirom da o volontiranju imamo sklopljen ugovor s Ministarstvom unutarnjih poslova, važno nam je da su volonteri redoviti jer ne možemo često mijenjati liste volontera. Također, važno nam je da osobe dolaze jednom tjedno, dva sata. Smjene su od utorka do petka od 17 do 19 sati. Naposljetku, Važno nam je da su osobe koje volontiraju u prihvatilištu profesorskih, učiteljskih i pomagačkih zanimanja.

Organizator: Are You Syrious
Datum početka: 01.02.2020.
Lokacija: Sarajevska cesta 41, Dugave, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Are You Syrious
Lokacija projekta:Sarajevska cesta 41, Dugave, Zagreb
Ciljana skupina: tražitelji azila i azilanti
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 10 volontera)
Datum početka: 01.02.2020
Datum završetka:31.12.2020
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: 17:00 - 19:00
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: Izjava o neprovođenju kaznenog postupka
Kontakt osoba: Anamaria Macanović
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Za obje opcije, potrebno je potpisati volonterski ugovor, izjavu o volontiranju i donijeti potvrdu o nekažnjavanju. Na to nas (i Vas) obvezuje Zakon o volonterstvu, obzirom da volontiramo sa ranjivom skupinom (djecom). Također, svaki naš volonter ima obvezu nakon volontiranja napisati kratak izvještaj o tome što ste radili s djecom, oko čega im treba dodatna podrška itd. Izvještaji služe kako bi svi mogli pratiti napredak djece, a posebno ostali volonteri koji volontiraju u istoj obitelji.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Kroz navedeni integracijski program podržava se djecu izbjeglice u savladavanju jezika i uspješnoj integraciji u hrvatsko društvo.
Očekivani rezultati za volontere: Iskustvo rada u intekulturalnom okruženju, učenje o pravima tražitelja azila i azilanata, upoznavanje s novim kulturama

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.