Gdje sam?

Volontiraj s malim školskim volonterima <3

U proljeće 2019. pokrenuli smo projekt školskog volonterskog kluba u lokalnoj osnovnoj školi. Zainteresirani učenici prvih, drugih i trećih razreda sudjeluju u tjednim susretima na kojima osvještavamo postojanje različitih socijalno osjetljivih skupina ljudi, potičemo razvoj empatije i solidarnosti te njihovu spremnost na pomaganje ljudima, životinjama i okolišu. Neformalnim metodama rada unosimo razliku u odnosu na redovan školski program, potičemo djecu na iskazivanje vlastitog mišljenja i prihvaćanje tuđih te uzimamo u obzir njihove afinitete pri planiranju aktivnosti.

Djeca izrađuju znakove pažnje za druge građane (starije osobe, hospitaliziranu djecu), promotivne materijale za volonterske i humanitarne aktivnosti kluba, korisne predmete za životinje (hranilište za ptice, kutiju za potrepštine) i okoliš (čašice za sijanje biljaka) i sl. Zbog velikog interesa za volonterske aktivnosti izvan škole, planiramo uskoro novo druženje sa starijim osobama i posjet prihvatilištu za životinje. Pridruži nam se u ovoj lijepoj priči, i mi veliki značajno rastemo s malim volonterima :)

Organizator: Udruga Maštara
Datum početka: 22.01.2020.
Lokacija: OŠ Davorina Trstenjaka, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga Maštara
Lokacija projekta:OŠ Davorina Trstenjaka, Zagreb
Ciljana skupina: učenici od 1. do 3. razreda
Ciljani broj volontera:2 (do sad se prijavilo 2 volontera)
Datum početka: 22.01.2020
Datum završetka:17.06.2020
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: 14:00 do 16:00
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Organizacija rada
Kreativan rad (umjetnost i kultura)
Vještine rada s osjetljivim društvenim skupinama
Posebni zahtjevi: prihvaćanje različitosti, spremnost na učenje i stjecanje novih vještina, ljubav prema ljudima i prirodi
Kontakt osoba: Vedrana Topić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Molimo te da prijavu, zajedno sa životopisom i motivacijskim pismom, pošalješ na mail adresu udrugamastara@gmail.com do ponedjeljka, 20. siječnja.
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Malim volonterskim ručicama dobro će doći dodatni parovi ruku pri kreativnom radu, a voditeljima veliki volonteri s kojima će zajedno promišljati, učiti i zabavljati se. Naš volonterski klub ponekad broji i 23 člana, zato velike volontere vidimo kao pomoć u očuvanju kreativne i dobre atmosfere, bez nadvikivanja i smirivanja. Jer jedini kaos kojeg prihvaćamo jest onaj kreativni ;)
Očekivani rezultati za volontere: Teme koje obrađujemo na susretima školskog volonterskog kluba uobičajene su i jednostavne, kako priliči dobi školskih volontera, no istraživanjem i planiranjem aktivnosti i sami učimo nove stvari i osvježavamo one zaboravljene. Provedbom aktivnosti unapređujemo vještine rada s djecom i stječemo nova iskustva. Rad u sklopu školskog sustava dodatno je iskustvo koje angažman na našem projektu nudi, stoga prednost dajemo studentima pomagačkih zanimanja, studentima nastavničkih i učiteljskih smjerova, onima koji vole rad s djecom i planiraju isti kao svoje buduće zanimanje.
Komentar organizatora: Veselimo se povećanju tima, novim idejama i zajedničkom radu <3

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.