Gdje sam?

"Budi AUT..."

Udruga za autizam-Zagreb realizirala je svoju višegodišnju ideju, akciju „Budi AUT...“ kojom se na vrlo dojmljiv, inovativan način predočava senzorno iskustvo osobe s autizmom i njegov snažan utjecaj na općeniti doživljaj svijeta oko sebe.

Postavljanjem instalacije koja tehnički i sadržajno simulira podražaje iz okoline na osobu s autizmom te stvaranjem virtualne situacije, u kojoj su svi uobičajeni vanjski podražaji višestruko, za prosječnu osobu preintenzivno, pruža se prilika svakoj osobi da neposredno dožive senzornu preopterećenost i disfunkciju koja je jedna od značajki autizma.

Udruga za autizam-Zagreb projektom „Budi AUT...“ nastoji podići senzibilitet javnosti i osvijestiti potrebe osoba s poremećajima iz spektra autizma. 

Instalacija će prvi put biti postavljena na Adventu u Maksimiru u periodu od 3. do 6. siječnja 2020.godine.

Organizator: Udruga za autizam - Zagreb
Datum početka: 03.01.2020.
Lokacija: Maksimir, Zagreb, Hrvatska

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.

Organizator(i): Udruga za autizam - Zagreb
Lokacija projekta:Maksimir, Zagreb, Hrvatska
Ciljana skupina: Osobe s poremećajima iz spektra autizma, zainteresirani građani
Ciljani broj volontera:3 (do sad se prijavilo 0 volontera)
Datum početka: 03.01.2020
Datum završetka:06.01.2020
Broj sati: 8
Učestalost: svakodnevno
Od - do: prema dogovoru
Trajanje: Kratkotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Kontakt osoba: Anita Dražetić
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: Nema
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Postavljanjem instalacije koja tehnički i sadržajno simulira sličan doživljaj podražaja iz okoline na osobu s autizmom te stvaranjem virtualne situacije, u kojoj su svi uobičajeni vanjski podražaji višestruko, za prosječnu osobu preintenzivno, pružila bi se prilika svakoj osobi da neposredno dožive senzornu preopterećenost i disfunkciju koja je jedna od značajki autizma.
Očekivani rezultati za volontere: Upoznavanje potreba osoba s poremećajima iz spektra autizma, interaktivan rad s građanima, rad u dinamičnom i edukativnom okruženju.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Prijava na projekt nije moguća, skupljen je potreban broj volontera.