Gdje sam?

KONVERZACIJSKE GRUPE ZA HRVATSKI JEZIK

                                http://www.unizg.hr/uploads/pics/multikulturalnost2.jpg

Kao podršku  našem tečaju jezika za početnike, odlučili smo u našem integracijskom centru pokrenuti konverzacijske grupe. Grupe bi se sastajale od sredine travnja do lipnja, po 1 sat i 30 minuta, u popodnevnim satima  četvrtkom i petkom.
U konverzacijskim grupama hrvatski govornik prvih 30 minuta u grupama do maksimalno 4 osobe igranjem uloga korisnike poučava kako se snaći u stvarnim životnim situacijama: kako na hrvatskom jeziku razgovarati s liječnikom, kako zatražiti pomoć u trgovini, kako se predstaviti i reći nešto o svojoj obitelji i zemlji iz koje osoba dolazi… Ideja je da prvi dio sata prati lekcije koje će se obrađivati na tečaju. Nakon toga, sljedećih 30 minuta otvoreno je za neformalni razgovor na hrvatskom jeziku u kojem se mogu proći recentne stvarne situacije u kojima su se naši korisnici susreli s jezičnom barijerom u razgovoru s govornicima hrvatskog jezika. 

Organizator: Are You Syrious
Datum početka: 15.04.2019.
Lokacija: Ulica Brune Bušića 42, Zagreb

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.

Organizator(i): Are You Syrious
Lokacija projekta:Ulica Brune Bušića 42, Zagreb
Ciljana skupina: tražitelji azila i azilanti
Ciljani broj volontera:10 (do sad se prijavilo 4 volontera)
Datum početka: 15.04.2019
Datum završetka:01.08.2019
Broj sati: 2
Učestalost: tjedno
Od - do: ovisno o grupi
Trajanje: Dugotrajno
Područje: Grad Zagreb i okolica
Potrebna znanja i vještine: Komunikacijske vještine
Podučavanje
Kontakt osoba: 0989429711
Pokriveni troškovi:Ne
Dodatne bitne informacije: :)
Očekivani rezultati za organizaciju i korisnike: Korisnici će ovladati osnovama hrvatskog jezika
Očekivani rezultati za volontere: Iskustvo poučavanja hrvatskog kao stranog jezika, iskustvo rada u multikulturalnom okruženju.
Komentar organizatora: Tražimo osobe koje su savjesne i odgovorne, motivirane za rad u multikulturnom okruženju, a koje mogu kontinuirano volontirati u navedenom periodu. Ako ste pedagoške struke ili ste studirali / završili neki od jezika to je prednost, ali ne i uvjet. Prije početka volontiranja održat ćemo malu edukaciju o samoj udruzi, radu s korisnicima i poučavanju jezika, temeljenu na našem dosadašnjem volonterskom iskustvu.

 
NAPOMENA: Sustav evidentira sve prijave članova, kako one izvršene tako i otkazane. U svrhu održavanja uspješnih volonterskih projekata, molimo da prijavu aplicirate samo ukoliko ste zbilja u mogućnosti na projektu sudjelovati.

Nisi prijavljen/a za volontiranje na ovom projektu.